Als bedrijf een bos planten

bedrijf een bos planten

Stel je voor: een groep enthousiaste werknemers in aangepaste bedrijfsshirts, omringd door de prachtige natuur, met schoppen en jonge boompjes in de hand. Dit is geen teambuildingsuitje in een exotische locatie, maar eerder een grootschalig bedrijfsinitiatief om een bos te planten. Het klinkt als een droom, maar het is werkelijkheid geworden voor veel bedrijven die de vreugde van bosplanting hebben ontdekt. In deze blog duiken we in waarom het zo leuk is om als bedrijf een bos te planten en waarom dit initiatief steeds populairder wordt.

  Download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens bedrijven in België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Doe ook mee als Viridi Air Partner of Donateur; voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:


  Teamgeest en samenwerking

  Een van de meest opvallende voordelen van bedrijfsbosplanting is de versterking van de teamgeest en samenwerking binnen het bedrijf. Samen bomen planten vereist coördinatie, communicatie en samenwerking, net als in de zakenwereld. Het verschil is dat deze keer de resultaten meteen zichtbaar zijn. Terwijl de groep in harmonie werkt om bomen in de grond te zetten, ontstaat er een gevoel van voldoening en verbondenheid dat diepere teambanden smeedt.

  Milieubewustzijn in de praktijk

  Veel bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar er is niets zo krachtig als het omzetten van woorden in daden. Het planten van een bos is een tastbare en zichtbare manier om het milieubewustzijn van een bedrijf in de praktijk te brengen. Het toont aan dat het bedrijf bereid is om verder te gaan dan alleen zakelijke belangen en een echte bijdrage levert aan de bescherming van onze planeet.

  Positieve publiciteit

  Bedrijfsbosplanting trekt vaak de aandacht van de media en het publiek. Het is een positief verhaal dat mensen inspireert en aanzet tot actie. De positieve publiciteit die voortkomt uit een bosplantproject kan het imago van een bedrijf verbeteren en een sterke, duurzame indruk achterlaten bij klanten en stakeholders.

  Verbondenheid met de lokale gemeenschap

  Het planten van een bos gaat vaak hand in hand met het betrekken van de lokale gemeenschap. Bedrijven die bomen planten, werken vaak samen met lokale overheden, scholen en milieugroepen. Dit versterkt de banden met de gemeenschap en laat zien dat het bedrijf betrokken is bij de plaats waar het opereert.

  als bedrijf een bos planten

  Positieve impact op het milieu

  Natuurlijk is het grootste plezier van bedrijfsbosplanting de positieve impact op het milieu. Bomen absorberen koolstofdioxide, produceren zuurstof en bieden een thuis aan diverse dieren- en plantensoorten. Terwijl de bomen groeien en gedijen, groeit de vreugde van het weten dat het bedrijf heeft bijgedragen aan de groene longen van onze planeet.

  Mogelijkheden voor creativiteit en educatie

  Bosplanting biedt ook ruimte voor creativiteit en educatie. Bedrijven kunnen educatieve programma’s opzetten voor hun werknemers, klanten en lokale scholen om meer bewustzijn te creëren over milieukwesties. Creatieve evenementen, zoals kunstprojecten in het bos of boswandelingen, kunnen de betrokkenheid vergroten en voor blijvende herinneringen zorgen.

  Duurzaamheid voor de toekomst

  Bedrijfsbosplanting gaat verder dan de huidige generatie. Het is een investering in de toekomst, een erfenis voor komende generaties. Terwijl de jonge boompjes groeien tot majestueuze bomen, zal het bos dienen als een symbool van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu.

   Download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens bedrijven in België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Doe ook mee als Viridi Air Partner of Donateur; voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:


   In conclusie, het planten van een bos als bedrijf is niet alleen een nobel initiatief, maar ook een bron van vreugde, inspiratie en verbondenheid. Het versterkt teamgeest, toont milieubewustzijn in de praktijk en laat een blijvende impact achter op het milieu en de gemeenschap. Dus, als je de kans hebt om als bedrijf een bos te planten, grijp die kans met beide handen en geniet van de vele vreugden die het met zich meebrengt.

   Een gedachte over “Als bedrijf een bos planten

   Reacties zijn gesloten.