Bedrijven Die Bomen Planten: Een Overzicht van Duurzame Initiatieven

In een tijd waarin klimaatverandering en ontbossing wereldwijd zorgen baren, nemen steeds meer bedrijven het voortouw in het nemen van actie om onze planeet te beschermen en te herstellen. Een van de meest impactvolle initiatieven die bedrijven kunnen ondernemen, is het planten van bomen. Dit niet alleen vanwege de bekende voordelen van bomen voor het milieu, maar ook vanwege de mogelijkheid om lokale gemeenschappen te ondersteunen en een positieve verandering teweeg te brengen. In deze blog gaan we dieper in op enkele bedrijven die bomen planten als onderdeel van hun duurzame initiatieven.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  1. Patagonia

  Patagonia, het bekende outdoor kledingmerk, staat bekend om zijn sterke toewijding aan milieubescherming. Een van de manieren waarop het bedrijf deze toewijding laat zien, is door het doneren van 1% van zijn jaarlijkse omzet aan milieuorganisaties wereldwijd. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Patagonia miljoenen dollars geïnvesteerd in het planten van bomen, het beschermen van bossen en het ondersteunen van duurzame bosbouwprojecten over de hele wereld.

  2. Salesforce

  Salesforce, een toonaangevend technologiebedrijf, is zich bewust van de impact die zijn activiteiten kunnen hebben op het milieu. Om deze impact te compenseren en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, heeft Salesforce zich gecommitteerd aan het planten van bomen als onderdeel van zijn MVO-strategie. Het bedrijf organiseert regelmatig boomplantacties voor medewerkers en werkt samen met lokale gemeenschappen en milieuorganisaties om bossen te herstellen en te beschermen.

  3. IKEA

  IKEA, de wereldwijde meubel- en interieurwinkelketen, heeft een ambitieus plan om tegen 2030 meer bomen te planten dan het gebruikt voor zijn bedrijfsactiviteiten. Als onderdeel van dit initiatief plant IKEA bomen in verschillende delen van de wereld, met een focus op het herstellen van aangetaste ecosystemen en het bevorderen van duurzame bosbouwpraktijken. Door samen te werken met partners zoals het World Wildlife Fund (WWF), draagt IKEA actief bij aan het behoud van natuurlijke habitats en het tegengaan van ontbossing.

  4. Ecosia

  Ecosia is een zoekmachine die zich onderscheidt door zijn inzet voor het planten van bomen. Het bedrijf doneert een groot deel van zijn advertentie-inkomsten aan boomplantprojecten over de hele wereld. Sinds de oprichting heeft Ecosia miljoenen bomen geplant in gebieden zoals de Amazone, Afrika en Zuidoost-Azië. Door simpelweg te zoeken op Ecosia, kunnen gebruikers een waardevolle bijdrage leveren aan het herstel van bossen en het tegengaan van klimaatverandering.

  5. Unilever

  Unilever, een van ’s werelds grootste producenten van consumentengoederen, heeft een ambitieus programma gelanceerd om bomen te planten en bossen te beschermen als onderdeel van hun duurzaamheidsinitiatieven. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan het planten van 100 miljoen bomen tegen 2030 als onderdeel van hun ‘Een Miljoen Bomen’ -initiatief. Door samen te werken met partners over de hele wereld, wil Unilever bijdragen aan het behoud van bossen, het herstel van aangetaste ecosystemen en het verminderen van de negatieve impact van ontbossing op het milieu.

  6. Google

  Google, een van de meest invloedrijke technologiebedrijven ter wereld, heeft ook stappen gezet om bij te dragen aan het behoud van bossen en het tegengaan van klimaatverandering. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in grootschalige boomplantprojecten in gebieden zoals de Amazone en het Congobekken, waar het zich richt op het herstel van aangetaste bossen en het bevorderen van duurzaam bosbeheer. Daarnaast heeft Google aangekondigd dat het tegen 2030 zijn CO2-voetafdruk volledig wil neutraliseren, onder andere door het planten van bomen en investeringen in hernieuwbare energie.

  7. Microsoft

  Microsoft, een van ’s werelds grootste technologiebedrijven, heeft een ambitieus plan aangekondigd om tegen 2030 koolstofnegatief te worden, wat betekent dat het meer koolstof uit de atmosfeer zal halen dan het uitstoot. Een van de belangrijkste strategieën van Microsoft om dit doel te bereiken, is het investeren in boomplantprojecten en het ondersteunen van bosbehoudinitiatieven over de hele wereld. Door gebruik te maken van technologieën zoals kunstmatige intelligentie en geavanceerde gegevensanalyse, wil Microsoft de impact van zijn boomplantinspanningen maximaliseren en een tastbare bijdrage leveren aan het verminderen van de klimaatverandering.

  Conclusie

  Het planten van bomen als onderdeel van duurzame initiatieven is een krachtig middel voor bedrijven om een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving. Door samen te werken met lokale gemeenschappen, milieuorganisaties en andere belanghebbenden, kunnen bedrijven bijdragen aan het behoud van natuurlijke habitats, het tegengaan van klimaatverandering en het ondersteunen van duurzame ontwikkeling over de hele wereld. Deze bedrijven zijn slechts enkele voorbeelden van de groeiende trend van bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en actief bijdragen aan een meer duurzame toekomst voor iedereen.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: