Hoe selecteer je de beste bijzondere goede doelen

bijzondere goede doelen

Als je met het bedrijf een goed doel wil ondersteunen dan het liefst geen standaard doel, toch? Liever een doel dat goed is voor de maatschappij en bovendien bijzonder is. Toch? En daarom doen wij iets bijzonders…..met bomen. Iedereen kan standaard bomen laten planten in een (nieuw) bos voor CO2-compensatie maar het resultaat ervan is niet genoeg. Standaard bomen planten in een bos neemt onvoldoende CO2 op en doet niets met luchtvervuiling (o.a. fijnstof, NOx). Wist je dat het effect van bomen planten veel beter is met de unieke Viridi Air aanplantwijze en geselecteerde luchtzuiverende boomsoorten voor de reductie van CO2 en luchtvervuiling?

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Redenen om aan een bijzonder doel te nemen

  Om aan een goed doel deel te nemen zijn uiteraard veel goede redenen:

  • Helpen van anderen: de belangrijkste reden om deel te nemen aan een goed doel is om anderen te helpen. Door deel te nemen aan een goed doel kun je een verschil maken in de levens van mensen die hulp nodig hebben.
  • Sociale verantwoordelijkheid: als onderdeel van een samenleving hebben we een sociale verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het welzijn van anderen. Door deel te nemen aan een goed doel kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de wereld om ons heen.
  • Persoonlijke groei: deelname aan een goed doel kan ook persoonlijke groei opleveren. Het kan je helpen om je empathie te vergroten, je communicatievaardigheden te verbeteren en je een gevoel van voldoening en zingeving te geven.
  • Netwerken: deelname aan een goed doel kan ook een manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Het kan je ook de mogelijkheid bieden om je professionele netwerk uit te breiden en nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken.
  • Positieve impact: deelname aan een goed doel kan een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. Het kan bijdragen aan het verbeteren van de maatschappij, het beschermen van het milieu en het verminderen van sociale onrechtvaardigheden.

  Kortom, het deelnemen aan een goed doel kan vele voordelen opleveren, zowel voor degenen die geholpen worden als voor degenen die deelnemen.

  Is het sponsoren van een goed doel per definitie bijzonder?


  Het sponsoren van een goed doel is niet per se bijzonder, omdat veel bedrijven en individuen zich al inzetten voor het ondersteunen van goede doelen. Veel mensen voelen zich geroepen om iets terug te geven aan de samenleving en zijn bereid om tijd, geld of middelen te doneren om een goed doel te ondersteunen. Het is een manier om bij te dragen aan een betere wereld en om iets te doen voor degenen die hulp nodig hebben.

  Toch kan het sponsoren van een goed doel wel bijzonder zijn als het op een persoonlijke manier wordt gedaan. Bijvoorbeeld als je als individu of bedrijf een goed doel kiest dat persoonlijk belangrijk voor je is, of als je een specifieke actie opzet om geld in te zamelen voor het goede doel. Het kan ook bijzonder zijn als je een unieke en creatieve manier vindt om aandacht te vragen voor het goede doel, of als je samenwerkt met anderen om een ​​grotere impact te hebben.

  Ook kan het soms slim zijn om een doel te kiezen dat dicht bij je eigen core business ligt. Zo zou een bedrijf in ventilatie/luchtbehandelingskasten prima een doel kunnen ondersteunen dat luchtvervuiling tegen gaat, zoals bij Viridi Air. Kortom, het sponsoren van een goed doel is op zichzelf niet bijzonder, maar de manier waarop je het doet en de impact die het heeft, kan wel bijzonder zijn.

  bijzonder goede doelen


  Hoe kan je als bedrijf het sponsoren van een goed doel bijzonder maken?

  Er zijn verschillende manieren om het sponsoren van een goed doel bijzonder te maken en eruit te laten springen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Kies een goed doel dat bedrijfsmatig belangrijk is: kies een goed doel dat dicht bij de core business/het hart van het bedrijf ligt en waar jullie gepassioneerd over zijn. Dit zal de motivatie en betrokkenheid vergroten en in staat stellen om een persoonlijke verhaal en ervaringen te delen met anderen. Ben je actief met duurzaamheid of schone lucht kies dan voor een bedrijf dat een bijzonder doel in die niche heeft (zoals bij Viridi Air).
  • Maak gebruik van social media: Gebruik social media om aandacht te vragen voor het goede doel en om mensen aan te moedigen om te doneren. Maak een hashtag aan, deel foto’s en verhalen, en creëer een buzz rondom je inzamelingsactie.
  • Zoek samenwerking met anderen: Werk samen met andere bedrijven, organisaties of individuen om een grotere impact te hebben. Dit kan ook helpen om de zichtbaarheid en bekendheid van de inzamelingsactie te vergroten.
  • Creëer een unieke ervaring: Creëer een unieke en onvergetelijke ervaring voor degenen die doneren of deelnemen aan de inzamelingsactie. Dit kan bijvoorbeeld een exclusief evenement zijn of een bijzondere beloning voor degenen die het meest doneren.

  Door een creatieve en persoonlijke aanpak te hanteren, kun je het sponsoren aan een goed doel bijzonder maken en een grotere impact hebben op het goede doel en degenen die het nodig hebben.

  Overzicht van enkele bijzondere doelen

  Er zijn talloze goede doelen die bijzonder zijn vanwege de impact die ze hebben, het probleem dat ze aanpakken, of de manier waarop ze het doen. Hieronder zijn enkele voorbeelden van bijzondere goede doelen:

  • Viridi Air: deze organisatie zet zich in om de buitenlucht te zuiveren met luchtzuiverende bomen. Ze werken uitsluitend samen met bedrijven die aantoonbaar bijdragen aan schone lucht. Op die manier willen ze enerzijds voorkomen dat ‘vieze’ bedrijven gaan meedoen en anders dat er ook daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt op het gebied van meer schone lucht.
  • War Child: War Child is een organisatie die zich inzet voor kinderen die zijn getroffen door oorlog en geweld. War Child helpt kinderen omgaan met hun traumatische ervaringen en biedt hen de mogelijkheid om te leren, te spelen en te ontwikkelen.
  • Kiva: Kiva is een organisatie die microkredieten verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Door middel van leningen helpt Kiva ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en daarmee hun families en gemeenschappen te ondersteunen.
  • Het Rode Kruis: Het Rode Kruis is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van mensen in crisis- en noodsituaties. Het Rode Kruis biedt hulp bij natuurrampen, oorlogen, epidemieën en andere noodsituaties.
  • Stichting AAP: Stichting AAP vangt dieren op die slachtoffer zijn geworden van de illegale handel in wilde dieren en het houden van exotische huisdieren. De stichting zet zich in voor het welzijn van deze dieren door hen te rehabiliteren en waar mogelijk weer vrij te laten in de natuur.

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere goede doelen. Er zijn talloze organisaties en stichtingen die zich op unieke en waardevolle manieren inzetten voor een betere wereld.

  goede doelen die bijzonder zijn

  Waarom is Viridi Air een bijzonder goed doel?


  Viridi Air is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door middel van natuurlijke luchtzuivering. Het doel van Viridi Air is om mensen bewust te maken van de impact van luchtvervuiling op de gezondheid en het milieu en om hen te helpen een gezondere leefomgeving te creëren.

  Wat Viridi Air bijzonder maakt, is de manier waarop ze dit doel nastreven. Door gebruik te maken van natuurlijke luchtzuiverende planten en geavanceerde technologie, bieden ze een duurzame en effectieve oplossing voor een probleem dat vaak over het hoofd wordt gezien. Bovendien zet Viridi Air zich in voor transparantie en educatie, waarbij ze informatie en advies delen over luchtkwaliteit en hoe deze te verbeteren.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Al met al kan worden gezegd dat Viridi Air een bijzonder doel is vanwege de manier waarop ze bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen op een duurzame en natuurlijke manier.