Bomen doneren

bomen doneren bedrijven

De natuur geeft ons zoveel – frisse lucht, schaduw op een zonnige dag, de schoonheid van een boswandeling. Het is alleen maar passend dat we ook iets teruggeven aan de natuur. Een geweldige manier om dit te doen is door bomen te doneren. Niet alleen zijn bomen essentieel voor onze planeet, maar het is ook een prachtig en zinvol cadeau. In deze blog gaan we dieper in op het waarom en hoe van bomen doneren.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Het belang van bomen doneren

  Bomen zijn de longen van onze planeet. Ze nemen kooldioxide op en geven zuurstof af. Maar hun rol gaat verder dan alleen dat:

  1. Klimaatregeling: Bomen helpen het klimaat te reguleren door CO2 op te nemen, wat bijdraagt aan het verminderen van het broeikaseffect.
  2. Habitats voor dieren: Bomen bieden onderdak en voedsel aan talloze diersoorten, van vogels tot insecten.
  3. Bescherming tegen erosie: De wortels van bomen voorkomen bodemerosie en helpen overstromingen te voorkomen.
  4. Verbetering van de luchtkwaliteit: Bomen filteren luchtvervuiling en zorgen voor schonere lucht om in te ademen.
  5. Bron van voedsel en hout: Bomen voorzien ons van voedsel, hout en tal van andere hulpbronnen.
  bomen doneren met bedrijf

  Bomen doneren: waarom het zo leuk is om te doen!

  Het doneren van bomen is een prachtige manier om iets terug te geven aan de natuur en de wereldwijde inspanningen voor milieubescherming te ondersteunen. Hier zijn enkele redenen waarom het geweldig is:

  1. Het is duurzaam

  Bomen hebben een lang leven en blijven lang na jouw donatie groeien en bijdragen aan het milieu. Je levert dus een blijvende bijdrage aan de natuur.

  2. Een gedenkwaardig geschenk

  Het doneren van bomen kan een gedenkwaardig en betekenisvol cadeau zijn voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften of jubilea.

  3. Maak een verschil

  Bomen doneren is een concrete manier om bij te dragen aan milieubescherming. Je kunt zelfs kiezen waar je bomen worden geplant, zoals ontbossingsgebieden of gebieden die zijn getroffen door natuurrampen.

  4. Inspiratie voor anderen

  Door bomen te doneren, kun je anderen inspireren om ook actie te ondernemen voor het milieu. Het is een positieve daad die een kettingreactie van milieubewustzijn kan veroorzaken.

  Hoe kun je bomen doneren?

  Het doneren van bomen is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit, dankzij organisaties en programma’s die dit proces vergemakkelijken. Hier is hoe je kunt beginnen:

  1. Zoek een betrouwbare organisatie: Er zijn tal van organisaties en boomplantprogramma’s die bomen doneren. Zorg ervoor dat je er een vindt die aansluit bij je waarden en doelen. Bij Viridi Air weet je in ieder geval dat je werkt met een organisatie die oprecht alléén samenwerkt met andere groene/duurzame bedrijven.
  2. Kies een project: Veel organisaties bieden verschillende projecten aan waarvoor je bomen kunt doneren. Kies er een die je aanspreekt, bijvoorbeeld herbebossing, bosbehoud of biodiversiteitsherstel.
  3. Doneren: Maak een donatie naar keuze. Veel organisaties bieden de mogelijkheid om bomen namens jezelf of als cadeau voor iemand anders te doneren.
  4. Volg je donatie: Sommige organisaties bieden trackingmogelijkheden, zodat je kunt zien waar en hoe jouw bomen worden geplant.
  5. Deel je actie: Moedig anderen aan om ook bomen te doneren door je actie te delen op sociale media of in je gemeenschap.

  Conclusie

  Het doneren van bomen is een prachtige manier om iets terug te geven aan de natuur en de wereldwijde inspanningen voor milieubescherming te ondersteunen. Het is een duurzame, gedenkwaardige en impactvolle daad die een positieve verandering teweegbrengt. Dus, waar wacht je nog op? Laten we samenwerken om onze planeet groener en gezonder te maken door bomen te doneren.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: