Willen jullie nu betrouwbaar bomen planten als bedrijf?

Bomen planten als bedrijf

Het planten van bomen als bedrijf is een nobele activiteit die niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook winstgevend kan zijn. Het kan echter ook uitdagend zijn, omdat het vereist dat je veel kennis hebt over de soorten bomen die je plant en de beste manieren om ze te verzorgen. Daarom kun je het beter aan een professioneel bedrijf overlaten. Ooit van Viridi Air gehoord? Viridi Air plant geen standaard bomen maar luchtzuiverende bomen die grote hoeveelheden CO2 en luchtvervuiling opnemen. Bedrijven kunnen hier aan meedoen. Interesse?

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Stappenplan voor als je als bedrijf bomen wilt planten

  1. Onderzoek welke soorten bomen populair zijn in jouw regio en wat hun verzorgingsbehoeften zijn. Zoek uit welke bomen het meest geschikt zijn voor de lokale omstandigheden en welke het meest gevraagd zijn.
  2. Zorg ervoor dat je de juiste vergunningen en toestemming hebt om bomen te planten in het gebied waar je wilt werken. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie, dus doe je onderzoek en neem contact op met de juiste instanties om er zeker van te zijn dat je aan alle vereisten voldoet.
  3. Investeer in de juiste uitrusting en gereedschappen die nodig zijn voor het planten en verzorgen van bomen, zoals spades, gieters, meststoffen, enzovoort. Je zult ook waarschijnlijk een vrachtwagen of aanhangwagen nodig hebben om de bomen naar de juiste locatie te transporteren.
  4. Creëer een marketingstrategie om je diensten te promoten en klanten aan te trekken. Dit kan online via sociale media en een website, maar ook door middel van traditionele marketingmethoden, zoals flyers en advertenties in lokale kranten.
  5. Biedt naast het planten van bomen ook onderhoudsdiensten aan om een constante stroom van inkomsten te behouden. Dit kan snoeien, bemesten, enzovoort zijn.
  6. Zorg ervoor dat je voldoende verzekerd bent om jezelf en je klanten te beschermen in het geval van schade of ongevallen.

  Met deze stappen in gedachten, kan het planten van bomen als bedrijf een lonende en duurzame onderneming zijn.

  Bomen planten met bedrijf

  Voordelen van bomen planten als bedrijf

  Er zijn tal van voordelen van bomen planten als bedrijf, zowel voor het milieu als voor de zakelijke kant van de onderneming. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Milieuvriendelijkheid: Het planten van bomen is een geweldige manier om bij te dragen aan een gezonder milieu en klimaatverandering tegen te gaan. Bomen helpen om CO2 uit de atmosfeer op te nemen en verminderen de hoeveelheid vervuilende stoffen in de lucht.
  2. Gezondere gemeenschappen: Bomen hebben een positief effect op de gezondheid van de gemeenschappen waarin ze worden geplant. Ze bieden schaduw en verkoeling op hete dagen, verminderen de geluidsoverlast en verbeteren de luchtkwaliteit.
  3. Verhoogde waarde van onroerend goed: Bomen kunnen de waarde van onroerend goed verhogen, waardoor het een aantrekkelijke investering kan zijn voor ontwikkelaars en vastgoedbeleggers.
  4. Extra inkomstenbronnen: Het planten van bomen als bedrijf biedt extra inkomstenbronnen, zoals de verkoop van hout en andere bosproducten, evenals diensten voor het onderhoud van bomen.
  5. Duurzaamheid: Het planten van bomen draagt bij aan duurzaamheid, omdat het een manier is om het milieu te beschermen en tegelijkertijd economische voordelen te behalen.
  6. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Het planten van bomen is een uitstekende manier om maatschappelijk verantwoord ondernemen te ondersteunen en te laten zien dat een bedrijf zich inzet voor het welzijn van de gemeenschap en het milieu.
  7. Wereldwijde impact: Door bij te dragen aan het herstel en behoud van bossen, kan het planten van bomen als bedrijf een wereldwijde impact hebben en bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de VN inzake duurzame ontwikkeling.

  Nadelen van bomen planten als bedrijf

  Hoewel het planten van bomen door bedrijven over het algemeen wordt beschouwd als een positieve bijdrage aan het milieu en de samenleving, zijn er ook enkele potentiële nadelen om rekening mee te houden:

  1. Kosten: Het planten en onderhouden van bomen kan een aanzienlijke investering vereisen. Bedrijven moeten de kosten van arbeid, gereedschap, materiaal en andere middelen overwegen.
  2. Tijd: Het duurt vaak jaren voordat bomen volgroeid zijn en hun volledige milieuvoordelen kunnen bieden. Bedrijven moeten bereid zijn om de nodige tijd en middelen te investeren om hun bomen tot volwassenheid te laten groeien.
  3. Beheer: Bomen vereisen zorgvuldig beheer om gezond te blijven en optimaal te kunnen functioneren. Dit omvat het regelmatig snoeien en onderhouden van bomen om ze te beschermen tegen ziekten, plagen en andere bedreigingen.
  4. Ruimte: Het planten van bomen op bedrijfsgrond kan beperkingen opleggen aan de toegankelijkheid en het gebruik van het land. Bedrijven moeten rekening houden met de mogelijke impact van bomen op hun huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten.
  5. Klimaat: Hoewel bomen in het algemeen positief zijn voor het milieu, kan de keuze van de boomsoort en de locatie van aanplant soms negatieve effecten hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde bomen niet geschikt zijn voor het lokale klimaat, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs de dood van de bomen. Het is belangrijk om de juiste boomsoort te kiezen en de locatie van aanplant te bepalen om deze negatieve effecten te minimaliseren.
  6. Concurrentie: Als veel bedrijven bomen gaan planten, kan er concurrentie ontstaan ​​voor dezelfde grondgebieden. Dit kan leiden tot conflicten tussen bedrijven en tussen bedrijven en lokale gemeenschappen over de toegang tot en het gebruik van land.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: