Hoe bomen planten in Nederland als goed doel?

Bomen planten goed doel Nederland

Het planten van bomen is een geweldig goed doel! Bomen zijn van cruciaal belang voor onze planeet, ze produceren zuurstof, verminderen de CO2-uitstoot en bieden habitat voor tal van diersoorten. Dat niet alléén! Viridi Air plant bomen die bovengemiddeld de buitenlucht zuiveren van luchtvervuiling. Die planten ze middels de BBA-techniek. Een ontzettend bijzondere manier van luchtzuiverende bomen planten waar jullie ook aan mee kunnen doen als goed doel.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Wie planten er bomen als goed doel en ook in Nederland?

  Er zijn verschillende organisaties en initiatieven die zich richten op het planten van bomen als goed doel en het behoud van bossen. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Viridi Air: een organisatie die bomen plant waarvan bekend is dat ze bovengemiddeld goed de buitenlucht zuiveren. Niet alléén voor het klimaat (CO2 opname) ook tegen de vervuiling in de buitenlucht (fijnstof, NOx, ammoniak, VOC’s) en de biodiversiteit. Viridi Air plant deze bomen in Nederland en België en de projecten zijn dus eenvoudig te bezoeken. Bovendien is de aanpak van Viridi Air de meest veelzijdige van welke organisatie dan ook die bomen plant voor een goed doel in Nederland.
  2. Trees for the Future: een organisatie die zich inzet voor duurzame landbouw en de aanplant van bomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Nadeel van dit project is dat het niet goed te controleren is omdat het ver weg is, niet in Nederland. Overigens is het wel een goed doel natuurlijk!
  3. One Tree Planted: een non-profitorganisatie die zich richt op het planten van bomen als goed doel in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië. Ook hier vervalt een stukje controleerbaarheid omdat deze projecten zeer ver weg zijn van Nederland.
  4. WeForest: een organisatie die zich richt op het herstellen van gedegradeerde landschappen door het planten van bomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het is een goed doel dat er bomen worden geplant maar ook bij deze organisatie kun je ze niet in Nederland planten.
  5. The Nature Conservancy: een non-profitorganisatie die wereldwijd werkt aan de bescherming van de natuur en het behoud van ecosystemen. Jammer genoeg kan je bij deze organisatie geen bomen in Nederland planten als goed doel.
  Bomen planten in Nederland als een goed doel

  Hoe bijdragen aan bomen planten als goed doel in Nederland?

  Door te doneren aan deze organisaties of deel te nemen aan hun vrijwilligerswerk, kan je bijdragen aan het planten en behoud van bomen. Je kunt ook lokaal kijken naar initiatieven die zich richten op het vergroenen van de buurt of stad.

  Er zijn verschillende goede doelen en initiatieven in Nederland die zich richten op het planten van bomen en het vergroenen van steden en dorpen. Hier zijn een aantal opties:

  1. Viridi Air: is een Nederlandse organisatie die zich richt op het planten van bomen in Nederland, België en daarbuiten. Ze richten zich op schone lucht voor klimaat maar juist ook voor het milieu. Dus de bomen die Viridi Air plant zijn niet alléén goed voor het klimaat maar filteren ook de buitenlucht van luchtvervuiling. Een zeer unieke manier om op een 100% groene methode bij te dragen aan een maatschappelijk doel.
  2. Staatsbosbeheer: Staatsbosbeheer is een Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van verschillende natuurgebieden in Nederland. Je kunt bijdragen aan het planten van bomen door te doneren aan hun fonds, of door vrijwilligerswerk te doen bij het planten en onderhouden van bomen.
  3. Natuurmonumenten: Natuurmonumenten is een Nederlandse organisatie die zich richt op het behoud en herstel van natuurgebieden in Nederland. Ze hebben verschillende projecten waarbij bomen worden geplant, bijvoorbeeld in de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt doneren of vrijwilligerswerk doen bij het planten en onderhouden van bomen.
  4. IVN Natuureducatie: IVN Natuureducatie is een organisatie die zich richt op het vergroenen van steden en dorpen. Ze hebben verschillende projecten waarbij bomen worden geplant, bijvoorbeeld in schooltuinen of stadsparken. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij het planten en onderhouden van bomen, of doneren aan hun projecten.

  Waarom bijdragen door bomen te planten als goed doel in Nederland?

  Door bij te dragen aan deze organisaties en initiatieven, kun je helpen om Nederland groener te maken en de biodiversiteit te verbeteren.

  Het planten van bomen in Nederland is een belangrijk initiatief om steden en dorpen te vergroenen en de biodiversiteit te verbeteren. Het kan echter ook een goed idee zijn om bomen te planten in het buitenland, aangezien de voordelen voor het milieu en de mensheid wereldwijd zijn.

  In Nederland hebben we al veel bos en natuurlijke gebieden, terwijl in sommige andere delen van de wereld het bos in hoog tempo verdwijnt door ontbossing. Door bomen te planten in het buitenland, kunnen we helpen om de gevolgen van ontbossing tegen te gaan, de biodiversiteit te bevorderen en de CO2-uitstoot te verminderen.

  Veel organisaties werken samen met lokale gemeenschappen en landeigenaren om duurzame bosbouwprojecten op te zetten en bomen te planten in gebieden die getroffen zijn door ontbossing.

  Maar het is natuurlijk ook altijd goed om lokaal bomen te planten en zo te helpen bij het vergroenen van onze eigen omgeving. Het planten van bomen in Nederland kan bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van hitte-eilanden in steden en het creëren van nieuwe habitats voor dieren en insecten.

  Het is dus belangrijk om te kijken wat het beste past bij jouw wensen en doelen, en hoe je het beste kunt bijdragen aan het planten van bomen, zowel lokaal als wereldwijd.

  planten van bomen als goed doel Nederland

  Is het een slim idee om als bedrijf te investeren in bomen planten als goed doel in Nederland?

  Ja, het kan voor een bedrijf slim zijn om te investeren in het planten van bomen voor een goed doel. Er zijn verschillende redenen waarom:

  1. Maatschappelijke verantwoordelijkheid: door te investeren in het planten van bomen, toont een bedrijf maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij milieukwesties. Dit kan bijdragen aan een positief imago en reputatie van het bedrijf.
  2. Duurzaamheid: het planten van bomen is een duurzame investering, aangezien bomen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit.
  3. Betekenisvolle impact: het planten van bomen is een concrete manier om een positieve impact te maken op de natuur en de leefomgeving. Dit kan medewerkers, klanten en partners inspireren en motiveren om ook bij te dragen aan een duurzamere wereld.
  4. Samenwerking: het planten van bomen kan een gezamenlijk doel zijn waaraan medewerkers, klanten en partners van een bedrijf kunnen bijdragen. Dit kan bijdragen aan teambuilding, het vergroten van de betrokkenheid van stakeholders en het stimuleren van positieve verandering.

  Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijf kan investeren in het planten van bomen, zoals het steunen van een specifiek goed doel of het organiseren van een eigen boomplantactie. Door samen te werken met een betrouwbare organisatie en een doel te kiezen dat past bij de waarden en doelen van het bedrijf, kan het planten van bomen een effectieve en betekenisvolle bijdrage zijn aan een duurzamere wereld.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   3 gedachten over “Hoe bomen planten in Nederland als goed doel?

   Reacties zijn gesloten.