Wat is nu eigenlijk een boomcertificaat?

boomcertificaat bomen planten

Een boomcertificaat is een certificaat dat wordt uitgegeven wanneer iemand een donatie doet voor het planten van bomen. Het is een manier om te investeren in de aanplant van nieuwe bomen, die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en de bescherming van ecosystemen. Een effectief boom certificaat is het Schone Lucht-certificaat© van Viridi Air. De doelstelling van Viridi Air is veel breder dan een standaard boomcertificaat/-programma. Het is bedoeld om met name de vervuiling (waaronder fijnstof, NOx, ammoniak, VOC’s) in de buitenlucht te reduceren (goed voor gezondheid) maar daarnaast ook om CO2 te reduceren (goed voor klimaat).

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Boom certificaat is onderdeel van een programma

  Het concept van een boom certificaat is ontstaan als onderdeel van programma’s voor herbebossing en bosbouwprojecten. Wanneer iemand een boomcertificaat koopt, wordt er een boom geplant in een gebied dat wordt beheerd door een erkende bosbouworganisatie. Het certificaat geeft de koper geen eigendom of aanspraak op de specifieke boom die is geplant, maar het vertegenwoordigt een bijdrage aan het herstel van de bossen en het creëren van positieve milieueffecten.

  Boomcertificaten worden soms ook aangeboden door bedrijven als onderdeel van hun inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden klanten en stakeholders de mogelijkheid om deel te nemen aan de inspanningen van het bedrijf om de milieu-impact te verminderen.

  Boomcertificaat niet de enige oplossing,….

  Het is belangrijk om te onthouden dat boomcertificaten niet de enige oplossing zijn voor de klimaatverandering en de bescherming van ecosystemen. Het is van cruciaal belang dat bedrijven en individuen ook kijken naar manieren om hun uitstoot te verminderen en hun milieu-impact te verminderen door middel van concrete acties en investeringen in duurzame technologieën. Juist daarom is er het Schone Lucht-certificaat©, die wordt uitgegeven door Viridi Air, als een bedrijf aantoonbaar bijdraagt aan schone lucht of verduurzaming.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Wat is een boomcertificaat

   Kijkt een boomcertificaat ook naar luchtvervuiling?

   Een boomcertificaat richt zich meestal op het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen van ecosystemen door het planten van bomen. Hoewel het planten van bomen kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren door de opname van kooldioxide (CO2), is het niet specifiek gericht op het verminderen van luchtvervuiling. Er zijn echter programma’s voor herbebossing en bosbouwprojecten die zich specifiek richten op het verminderen van luchtvervuiling (b.v. bij Viridi Air) en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Bijvoorbeeld, sommige steden hebben stadsbosbouwprogramma’s die zich richten op het planten van bomen in stedelijke gebieden om de luchtvervuiling te verminderen en de leefbaarheid van de stad te verbeteren.

   Als het verminderen van luchtvervuiling een belangrijk doel is, is het raadzaam om specifiek te zoeken naar programma’s die zich daarop richten en om te kijken naar manieren om de uitstoot van vervuilende stoffen te verminderen.

   Waar zijn boomplantprogramma’s tegen luchtvervuiling

   Er zijn verschillende boomplant programma’s gericht op het verminderen van luchtvervuiling maar mooier nog: er is ook een bedrijf die bomen plant tegen minder luchtvervuiling (Viridi Air). Ook daar is een boom certificaat te verkrijgen. Hier zijn een paar voorbeelden van algemene boomplantprogramma’s:

   1. Stadsbosbouw: Stadsbosbouw is een programma gericht op het planten van bomen in stedelijke gebieden om de luchtvervuiling te verminderen en de leefbaarheid van de stad te verbeteren. Bomen absorberen schadelijke gassen en vervuilende stoffen en produceren zuurstof. Het planten van bomen in steden kan de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

   2. Herbebossing van verwoeste gebieden: Herbebossing van verwoeste gebieden kan ook helpen bij het verminderen van luchtvervuiling. Het planten van bomen in gebieden die zijn aangetast door bijvoorbeeld bosbranden of ontbossing kan helpen om de lucht te zuiveren en de uitstoot van kooldioxide te verminderen.

   3. Bomen tegen luchtvervuiling op industrieel terrein: Sommige bedrijven planten bomen op hun terrein om luchtvervuiling te verminderen. Dit kan vooral effectief zijn voor bedrijven die vervuilende stoffen uitstoten en niet in staat zijn om deze uitstoot te verminderen. Bomen kunnen de uitstoot van vervuilende stoffen absorberen en de luchtkwaliteit verbeteren.

    Download de Brochure

    Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:    Is een boom certificaat een goed bewijs in strijd tegen luchtvervuiling?

    Het is belangrijk om te onthouden dat het planten van bomen niet de enige oplossing is voor luchtvervuiling en dat het verminderen van uitstoot en het gebruik van duurzame technologieën ook belangrijk zijn. Het planten van bomen kan echter een waardevolle bijdrage leveren aan de strijd tegen luchtvervuiling en klimaatverandering. Door het planten van bomen verkregen boomcertificaat is een mooi bewijs maar het blijft een feit dat het planten van bomen vanuit een oprechte visie moet worden gedaan.

    Een gedachte over “Wat is nu eigenlijk een boomcertificaat?

    Reacties zijn gesloten.