Boomfeestdag op Kantoor: Hoe Bedrijven de Natuur in Huis Halen

In een wereld die steeds meer geïndustrialiseerd en verstedelijkt raakt, is de verbinding met de natuur soms moeilijk te behouden. Voor veel mensen betekent een groot deel van hun dag doorbrengen op kantoor een gebrek aan direct contact met de buitenwereld en de natuur. Dit kan leiden tot een scala aan problemen, waaronder een verminderd gevoel van welzijn, stress en verminderde productiviteit. Om deze redenen is het integreren van natuurlijke elementen op de werkplek een groeiende trend geworden in de bedrijfswereld. Een uitstekend voorbeeld van zo’n initiatief is het vieren van Boomfeestdag op kantoor.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Wat is Boomfeestdag?

  Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in Nederland wordt gevierd. Het heeft als doel kinderen bewust te maken van het belang van bomen en natuurbehoud door hen actief te betrekken bij het planten van bomen. Het evenement begon in 1957 en is sindsdien uitgegroeid tot een traditie waarbij tienduizenden kinderen jaarlijks betrokken zijn.

  Waarom de natuur op kantoor brengen?

  De voordelen van het integreren van natuurlijke elementen op de werkplek zijn talrijk en goed gedocumenteerd. Hier zijn slechts enkele redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om de natuur naar binnen te halen:

  1. Verhoogd welzijn: Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijke elementen, zoals planten en daglicht, het algemene welzijn van werknemers kan verbeteren. Het kan stress verminderen, de stemming verbeteren en zelfs de luchtkwaliteit verbeteren.
  2. Verhoogde productiviteit: Een omgeving met natuurlijke elementen kan de productiviteit van werknemers verhogen. Studies hebben aangetoond dat werknemers die in een omgeving met planten werken, zich beter kunnen concentreren en efficiënter kunnen werken.
  3. Aantrekkelijkheid voor talent: Bedrijven die aandacht besteden aan het welzijn van hun werknemers en een gezonde werkomgeving creëren, zijn vaak aantrekkelijker voor getalenteerde professionals. Het integreren van natuurlijke elementen kan een positieve invloed hebben op het employer brand van een bedrijf.
  4. Milieubewustzijn: Door natuurlijke elementen op de werkplek te introduceren, kunnen bedrijven ook hun milieubewustzijn tonen. Het planten van bomen, zoals op Boomfeestdag, kan een tastbaar teken zijn van het streven van een bedrijf naar duurzaamheid en natuurbescherming.

  Hoe bedrijven de natuur op kantoor kunnen brengen

  Er zijn talloze manieren waarop bedrijven natuurlijke elementen kunnen integreren in hun kantooromgeving. Enkele suggesties zijn:

  1. Planten en groen: Het toevoegen van planten aan de werkruimte is een eenvoudige en effectieve manier om de natuur binnen te brengen. Hangende planten, bureauplanten en zelfs groene muren kunnen allemaal bijdragen aan een gezondere en aangenamere werkomgeving.
  2. Natuurlijk licht: Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht in de werkruimte binnen te laten. Dit kan de productiviteit verhogen en een gevoel van verbondenheid met de buitenwereld bevorderen.
  3. Outdoor werkruimten: Als het weer het toelaat, overweeg dan om buitenwerkruimten te creëren waar werknemers kunnen werken en vergaderen. Dit kan een geweldige manier zijn om werknemers in contact te brengen met de natuur tijdens hun werkdag.
  4. Evenementen zoals Boomfeestdag: Organiseer jaarlijkse evenementen waarbij werknemers samenwerken om bomen te planten of andere natuurbehoudsactiviteiten uit te voeren. Dit kan niet alleen een positieve impact hebben op het milieu, maar ook teambuilding bevorderen en een gevoel van betrokkenheid bij het bedrijf versterken.

  Door de natuur naar binnen te halen en initiatieven zoals Boomfeestdag op kantoor te omarmen, kunnen bedrijven een positieve impact hebben op het welzijn van hun werknemers, de productiviteit verhogen en hun betrokkenheid bij milieubehoud tonen. Het is een investering die niet alleen voordelen biedt voor individuen en organisaties, maar ook voor de planeet als geheel.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: