Boomplantdag als bedrijf organiseren. Groene Vingers en Gezelligheid

Het organiseren van een bedrijfsuitje kan vaak aanvoelen als het jongleren met kettingzagen. Je wilt iets bedenken dat iedereen leuk vindt, dat memorabel is en dat liefst ook nog iets bijdraagt aan de wereld. Enter de boomplantdag. Het is milieuvriendelijk, bevordert de teamgeest en biedt volop kansen voor hilarische momenten. In deze gids lees je hoe je als bedrijf een succesvolle boomplantdag organiseert, samen met Viridi Air, compleet met groene vingers en een gezonde dosis humor.

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Waarom een Boomplantdag?

  Een boomplantdag biedt een unieke kans om iets terug te geven aan de natuur. Bomen zijn de ruggengraat van onze ecosystemen; ze zuiveren de lucht, bieden onderdak aan talloze diersoorten en slaan koolstof op. Dus, door bomen te planten, draagt je bedrijf actief bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast is het een perfecte teambuildingactiviteit. Niets versterkt de band tussen collega’s zoals samen de handen uit de mouwen steken en werken aan een gemeenschappelijk doel. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een beetje gezonde competitie over wie de meeste bomen kan planten?

  Voorbereiding

  Begin met het contacten van Viridi Air die de juiste locatie zal gaan selecteren. Dit kan variëren van een lokaal natuurgebied tot een braakliggend terrein dat vergroening nodig heeft. Overleg met Viridi Air die contacten heeft met landelijke natuurorganisaties om de perfecte plek te vinden. Viridi Air kiest ook de juiste bomen voor de locatie. Niet elke boom is geschikt voor elk type grond en klimaat. Laat Viridi Air wat onderzoek doen of raadpleeg een expert om ervoor te zorgen dat de gekozen boomsoorten goed gedijen op de plantlocatie. Verzamel alle benodigde materialen zoals een schop en wat handschoenen. De bomen regelt Viridi Air natuurlijk zelf. Vergeet ook niet om voldoende snacks en drinken mee te nemen – bomen planten kan inspannend zijn, en een goed gevoede vrijwilliger is een blije vrijwilliger.

  De Boomplantdag

  Start de dag met een motiverend welkomstwoord. Leg uit waarom jullie bomen planten en wat de impact hiervan is op het milieu. Dit helpt om iedereen in de juiste stemming te brengen en motiveert hen om hun beste beentje voor te zetten. Verdeel de taken en zet je team aan het werk met het graven van de gaten. Dit kan een bron van hilariteit zijn, vooral als sommige collega’s ontdekken dat een schop iets anders is dan een toetsenbord. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn voor de wortels van de bomen. Zodra de gaten gegraven zijn, kunnen de bomen geplant worden. Plaats de boom in het gat, zorg ervoor dat de wortels goed verspreid zijn, en vul het gat met aarde. Druk de aarde stevig aan, maar niet te hard – bomen houden niet van benauwde wortels. Vergeet niet om de bomen goed te bewateren na het planten. Dit kan een leuke activiteit zijn waarbij je een kleine competitie kunt organiseren: wie kan de meeste bomen bewateren zonder zichzelf nat te maken? (Pro tip: iemand wordt nat, altijd.)

  Humor en Hilariteit

  Geen boomplantdag is compleet zonder een paar grappige momenten. Er is altijd wel iemand die in een modderpoel belandt, wat een perfecte gelegenheid is voor een groepsfoto. Die ene collega die denkt alles te weten over bomen, maar geen idee heeft hoe een schop werkt, zorgt voor de nodige komische noot. En laten we de collega niet vergeten die meer selfies maakt dan bomen plant, onder het mom van #TreeHugger en #GreenGoals. Er is ook altijd wel iemand die denkt dat een boom schuin planten “artistiek” is. Dat is het niet, maar het levert wel mooie verhalen op.

  Afronding en Nazorg

  Sluit de dag af door de geplante bomen te beschermen tegen dieren en weersomstandigheden. Bedank iedereen voor hun inzet en benadruk hoe hun harde werk een blijvende impact zal hebben op de omgeving. Maak een plan voor de nazorg van de bomen. Bomen hebben in hun eerste jaren regelmatig water en zorg nodig. Misschien kun je dit integreren in een langdurig vrijwilligersprogramma binnen het bedrijf.

  Conclusie

  Een boomplantdag als bedrijf organiseren is niet alleen een fantastische manier om bij te dragen aan een groenere toekomst, maar ook om de teamgeest te versterken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Het is een activiteit die zowel het milieu als de teamspirit ten goede komt, en het levert verhalen op die je nog lang zult navertellen. Dus trek die laarzen aan, pak een schop en ga naar buiten om bomen te planten. Je zult niet alleen de planeet helpen, maar ook genieten van heel wat lachmomenten en groene gezelligheid. Elke geplante boom is een stap naar een groenere, gezondere toekomst. Laten we samen die stappen zetten – één boom per keer.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: