Boomplantdag organiseren als teamuitje. Groene Gezelligheid en Gouden Herinneringen

Als je ooit een bedrijfsuitje hebt gepland, weet je hoe moeilijk het kan zijn om iets te vinden dat iedereen leuk vindt. Van de sportfanaten tot de bankhangers, er is altijd wel iemand die niet tevreden is. Wat als we je vertellen dat er een activiteit is die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de teamgeest? De boomplantdag! Een perfecte mix van frisse lucht, teamwork en groene vingers. Hier is je gids om een onvergetelijke boomplantdag te organiseren waar ook gelachen kan worden.

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Waarom een Boomplantdag?

  Groene Vrienden, Groene Planeet

  Bomen zijn de stille helden van onze planeet. Ze zuiveren de lucht, slaan CO2 op en bieden onderdak aan talloze soorten dieren. Met elke boom die je plant, draag je bij aan een gezondere, groenere wereld. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een groene superheld zijn?

  Teambuilding in de Buitenlucht

  Niets versterkt de band tussen collega’s zoals samen de handen uit de mouwen steken. Bomen planten vereist samenwerking, communicatie en soms een beetje spierkracht. Het is een kans om elkaar buiten de kantooromgeving te leren kennen en samen iets tastbaars te bereiken.

  Onvergetelijke Verhalen

  Een boomplantdag levert gegarandeerd verhalen op die je nog jaren zult vertellen. Van de hilarische blunders tot de kleine overwinningen – je zult herinneringen creëren die lang meegaan. Niet zo lang als de boom leeft want we planten voor de aankomende 100-en jaren!

  Voorbereiding: Stap voor Stap

  De Perfecte Locatie

  Viridi Air helpt met het vinden van een geschikte locatie. Dit kan een natuurgebied zijn dat hersteld moet worden, of zelfs een braakliggend terrein dat vergroening nodig heeft. Viridi Air heeft een samenwerking met lokale natuurorganisaties en Staatsbosbeheer voor het vinden van de perfecte plek.

  De Juiste Bomen

  Niet elke boomsoort is geschikt voor elke locatie. Viridi Air verricht altijd onderzoek of raadpleegt een expert om te bepalen welke soorten het beste gedijen op de gekozen plek èn welke bomen de meest luchtzuiverende werking hebben (zowel op CO2 als op luchtvervuiling/fijnstof). Denk aan inheemse bomen die aangepast zijn aan het lokale klimaat en de bodem.

  Benodigdheden en Gereedschap

  Zorg ervoor dat wat benodigde materialen hebt: schoppen en handschoenen. De bomen regelt Viridi Air natuurlijk zelf. Vergeet ook niet snacks en drinken voor de deelnemers – bomen planten kan best wat energie kosten, en een goed gevoede vrijwilliger is een gelukkige vrijwilliger.

  Plan voor Langdurige Zorg

  Bomen hebben zorg nodig, vooral in hun eerste jaren. Viridi Air maakt altijd een plan voor wie de bomen zal water geven en verzorgen na de plantdag. Viridi Air integreert dit in een langdurig vrijwilligersprogramma.

  De Boomplantdag: Stapsgewijze Handleiding

  Het Welkomstwoord

  Begin de dag met een kort welkomstwoord aan collega’s. Leg uit waarom jullie bomen planten en wat de impact hiervan is op het milieu. Motiveer iedereen om hun beste beentje voor te zetten en herinner ze eraan dat het vooral ook leuk moet zijn.

  Graven en Planten

  Zet je team aan het werk met het graven van de gaten. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn voor de wortels van de bomen. Dit kan een hilarisch proces zijn, vooral als sommige collega’s ontdekken dat een schop anders werkt dan een toetsenbord.

  Water Geven

  Nadat de bomen geplant zijn, moeten ze goed bewaterd worden. Maak er een leuke activiteit van door een kleine competitie te organiseren: wie kan de meeste bomen bewateren zonder zichzelf nat te maken? (sowieso zal iemand nat worden.)

  Bescherming en Afsluiting

  Viridi Air zorgt ervoor dat de bomen goed beschermd zijn tegen dieren en weersomstandigheden. Bedank iedereen voor hun inzet en benadruk hoe hun harde werk een blijvende impact zal hebben op de omgeving.

  De Grappige Kant van Bomen Planten

  Geen boomplantdag is compleet zonder een paar komische momenten. Hier zijn enkele situaties die je zeker zult tegenkomen:

  1. De Modderige Marathon: Iemand zal onvermijdelijk uitglijden en eindigen met een gezicht vol modder. Dit is de perfecte gelegenheid voor een groepsfoto.
  2. De Verwarde Botanist: Die ene collega die denkt alles te weten over bomen, maar geen idee heeft hoe een schop werkt.
  3. De Fotograaf: De collega die meer selfies maakt dan bomen plant #Boomknuffelaar #GroeneDoelen
  4. De Improviserende Tuinier: Iemand die denkt dat bomen schuin planten “artistiek” is…..dat is het niet.

  Conclusie

  Een boomplantdag als teamuitje is niet alleen een geweldige manier om bij te dragen aan een groenere toekomst, maar ook om de band met je team te versterken. Het is een activiteit die zowel het milieu als de teamgeest ten goede komt en het levert verhalen op die je nog lang zult navertellen. Dus trek die laarzen aan, pak een schop en ga naar buiten om bomen te planten samen met Viridi Air. Je zult niet alleen de planeet helpen en luchtvervuiling verminderen maar ook onvergetelijke herinneringen creëren en heel wat lachen.

  En onthoud: elke geplante boom is een stap naar een groenere, gezonde toekomst. Dus laten we samen die stappen zetten – één boom per keer.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: