Duurzaam en Gasloos verwarmen met een nieuwe Warmtepomp

mdx warmtepomp Mark Climate

Al een tijdje vroeg ik me af hoe je een grote hal nu eigenlijk duurzaam (gasloos) kunt verwarmen. Om die vraag te beantwoorden heb ik een afspraak met Heino Snijder van Mark Climate Technology.

Hij vertelt me gelijk dat ze onlangs een nieuw warmtepompsysteem hebben geïntroduceerd: “…..de Mark MISTRAL MDX is een VRF-systeem speciaal ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen en koelen van grote ruimtes. De combinatie van een lucht-lucht warmtepomp (buiten-unit) met een compacte luchtverwarmer/-koeler (binnen-unit) zorgt voor uitstekende prestaties. Dankzij de uitgebreide instelmogelijkheden kan de installatie volledig worden afgestemd op het gebruik van de ruimte en de wensen van de gebruikers. Binnenkort leverbaar met een hybride controller zodat de unit in combinatie geregeld kan worden met een bestaande GS+/GSX gasgestookte luchtverwarmer….”

De toepassing is breed inzetbaar door het grote temperatuurbereik: geschikt voor het verwarmen en koelen van garages, magazijnen, werkplaatsen, ­distributiecentra en showrooms.
“….oké. Nu weet ik hoe het werkt en wat jullie hebben maar ik kan me voorstellen dat deze duurzame oplossing op enkele subsidies kan rekenen?…” vraag ik aan Heino.

“….dat klopt. De Mark MISTRAL MDX 33 komt tevens in aanmerking voor de EIA-regeling conform de EIA lijst nummer 211104, categorie d. Het netto EIA voordeel kan oplopen tot 11,7% van de investeringskosten. De klant investeert in dit product en kan hierop in de toekomst afschrijven. Deze afschrijving gaat ten laste van het resultaat en resulteert in een lagere belastingdruk……”

Heb jij een grote ruimte? Of wil je gewoon meer weten van het systeem? Neem dan direct contact op met Mark. Zie gegevens onderin de opmerkingen.