Duurzaamheid bij Easyflex: bouwen aan een groene en sociaal verantwoorde toekomst

duurzaam ondernemen easyflex

Bij Easyflex is duurzaamheid geen loze kreet maar een diepgewortelde overtuiging. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid begint met bewuste aandacht voor mens en milieu. Easyflex streeft ernaar om zakelijke belangen als verantwoordelijkheden op het gebied van duurzaamheid in balans te houden.  Hoe we dat doen? Lees verder en ontdek hoe we ons inzetten voor het goede doel en een positieve impact creëren in de samenleving.

Duurzaamheid in ons pand

Ons kantoor is een tastbaar bewijs van onze inzet voor duurzaamheid. We hebben geen gasverbruik, vertrouwen op zonne-energie via zonnepanelen, en hebben het hart van ons pand bekleed met gerecyclede petflessen. Maar dat is niet alles. We verbeteren de luchtkwaliteit door de lucht te zuiveren met bomen en planten, en zelfs het hemelwater wordt opgevangen en onder onze parkeerplaats verspreid met behulp van infiltratiekoffers. Bovendien hebben we onze benzineauto’s vervangen door volledig elektrische auto’s en hanteren we Follow-Me Printing om verspilling van papier tegen te gaan. Het resultaat is een kantooromgeving die niet alleen efficiënt is, maar ook vriendelijk voor de planeet.

Duurzaamheid bij Easyflex

Investeringen in personeel

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling de sleutel is tot tevredenheid en succes van onze medewerkers. Daarom stimuleren we persoonlijke groei met persoonlijke opleidingsbudgetten. We zorgen voor gezonde en gezamenlijke lunches, bereid met verse ingrediënten, en werven lokaal talent om onnodige reiskilometers te minimaliseren. Onze personeelsvereniging organiseert sociale activiteiten, en we bieden ondersteuning zoals Fello en ICAS voor persoonlijke hulp, waaronder mantelzorg, en coaching. Met ons fietsplan moedigen we milieuvriendelijk woon-werkverkeer aan, en onze Great Place to Work-certificering en psychologische veiligheid zorgen voor een gezonde werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en thuis voelt. Bij Easyflex staan de persoonlijke talenten en ambities van onze mensen centraal.

Maatschappelijke betrokkenheid

We dragen onze verantwoordelijkheid verder uit naar de maatschappij. Easyflex biedt structurele steun aan goede doelen, met name gericht op sport en beweging voor kinderen, inclusief kinderen met aandoeningen. Jaarlijks zijn we hoofdsponsor van de 40 van Breda, een belangrijk onderdeel van de Bredase Singelloop. De 40 van Breda is een prestatieloop waarbij de deelnemers en sponsoren zich inzetten voor het goede doel. Dit jaar steunen we Stichting Villa Boerebont, een jeugdhulporganisatie die zich met passie inzet voor kwetsbare jongeren in Breda. Daarnaast werken we samen met Viridi Air om onze uitstoot van fijnstof en CO2 te compenseren door luchtzuiverende bomen te planten, waardoor we actief bijdragen aan een beter klimaat en een groene toekomst.

Streven naar duurzaamheid in diensten en producten

Onze inzet voor duurzaamheid beperkt zich niet tot onze faciliteiten en bedrijfscultuur. Het is onze missie om de flexbranche slimmer en meer winstgevend te maken door middel van digitalisering van alle administratieve processen. We leveren een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar all-in-one softwaresysteem aan de flexbranche. Onze klanten kunnen hierdoor zorgeloos verlonen, factureren, documenten managen, digitaal ondertekenen, plannen, managementdata visualiseren, cao’s ontrafelen en nog veel meer. Op deze manier werken ze efficiënter, maximaliseren ze hun winstmarge en houden ze meer tijd over om het verschil te maken. Daarnaast blijven we ons systeem voortdurend ontwikkelen met tweewekelijkse updates en kiezen we voor online demo’s om prospects kennis te laten maken met onze software en zo de reiskilometers te beperken. We zetten ons in om fouten en correcties te verminderen, waardoor we flexwerkers een eerlijk loon kunnen garanderen.

Duurzaamheid met Easyflex

Persoonlijke betrokkenheid

Duurzaamheid is voor ons niet slechts een bedrijfsdoelstelling, maar een persoonlijke overtuiging. We geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen en streven ernaar om niet alleen winstgevend te zijn, maar ook een positieve impact te hebben op mens en milieu. Onze inzet voor duurzaamheid gaat verder dan cijfers en statistieken; het is een levenswijze die we omarmen en die we willen doorgeven aan de komende generaties.

Ik ben trots op onze inzet voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is niet alleen een kwestie van zakelijk succes, maar van het creëren van een betere wereld voor iedereen. We zullen blijven innoveren en streven naar een toekomst waarin we niet alleen floreren als bedrijf, maar waarin we een blijvende positieve impact hebben op mens en milieu. Laten we samen bouwen aan een groene en sociaal verantwoorde toekomst!