Het begint bij jezelf en met kleine stapjes

beton city

Je kent ze wel, van die tuintjes, met vrijwel alléén maar steen. Ja, daar vind ik wel wat van. Er zijn bepaalde wijken die meer ogen als betoncity tegenwoordig! Iedereen (ja ook op een balkon) kan zich inzetten voor een gezonde toekomst. Een groen tuintje is niet alléén goed voor CO2 opname! Er zitten wel een miljoen voordelen aan, denk eens aan het grote waterprobleem dat we hebben in Nederland. Als meer mensen een groene tuin hebben lossen we dit op.

Wat dacht je van de biodiversiteit? Die krijgt een gigantische boost! Niet van alléén gras natuurlijk….probeer eens wat verschillende kleurtjes aan te brengen.

En wist je dat een groene tuin ook goed is voor de gezondheid (mentaal) maar ook fysiek? Het vangt namelijk fijnstof op en vluchtige chemische stoffen. Je denkt nu vast: “….oh maar dat wil ik niet in mijn tuintje…”. Snap ik, maar het alternatief is dat je het inhaleert en een veel hogere kans hebt om ziek te worden.

Duurzaam veranderen is niet alléén wijzen naar grote multinationals (die in jouw ogen vervuilen). Het begint bij jezelf en met kleine stapjes. Laten we eens beginnen met minder stenen in de tuintjes te leggen en méér groen te planten, voor een gezonde toekomst!