Hoe Bomen Planten als Duurzaam Bedrijfsuitje bijdraagt aan Duurzaamheid

Je kent het wel: die eeuwige zoektocht naar een bedrijfsuitje dat niet alleen leuk en memorabel is, maar ook een beetje goed doet voor de wereld. Je hebt bowlen geprobeerd (teveel discutabele schoenen), kookworkshops (niemand wil écht zien hoe je de ui snijdt), en pubquizzen (die ontaarden in een verhitte discussie over de hoofdstad van Kirgizië). Tijd voor iets anders. Tijd voor… bomen planten! Ja, je leest het goed. Bomen planten. Het is niet alleen een geweldige manier om uit het kantoor te ontsnappen en een frisse neus te halen, maar het draagt ook bij aan duurzaamheid. Hoe dan, vraag je je af? Lees verder en ontdek hoe jouw teamuitje het milieu kan redden (of in ieder geval een beetje kan helpen).

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Waarom Bomen Planten?

  Het Milieu Helpt een Handje

  Bomen zijn als de superhelden van de natuur. Ze absorberen CO2, geven zuurstof af, en bieden onderdak aan tal van dieren. Eén volwassen boom kan jaarlijks tot 22 kilo CO2 opnemen. Dat is gelijk aan de uitstoot van een autorit van ongeveer 80 kilometer. Dus, stel je voor wat je kunt bereiken met je hele team aan het planten!

  Een Groene Streep door je Jaarverslag

  Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Wat is een betere manier om dat te doen dan een bos aan te planten? Niet alleen ziet het er geweldig uit in je jaarverslag (“Dit jaar hebben we met z’n allen 500 bomen geplant!”), maar het laat ook zien dat je bedrijf zich echt inzet voor duurzaamheid.

  Teambuilding die Werkt

  Bomen planten is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je team. Het is een fysieke activiteit die samenwerking en communicatie vereist, en laten we eerlijk zijn: er is niets zo bevredigend als samen modderig worden voor een goed doel. Plus, je hebt de perfecte gelegenheid om je collega’s te zien ploeteren in een tuinbroek en laarzen. Onbetaalbaar.

  Praktische Tips voor het Organiseren van een Duurzaam Bedrijfsuitje

  Kies de Juiste Locatie

  Het begint allemaal met de perfecte locatie. Laat Viridi Air een natuurlijke locatie uitkiezen binnen hun netwerk. Dit kan natuurreservaat zijn, landbouwgebied of zelfs een gebied dat getroffen is door ontbossing. Lokale natuurorganisaties of Staatsbosbeheer helpen Viridi Air bij het vinden van de juiste locatie.

  Plan Vooraf

  Bomen planten is meer dan alleen een gat graven en een boom neerzetten. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Hoewel Viridi Air de bomen selecteert is het wel nodig dat er gaten worden gegraven en de wortels van de bomen juiste manier erin worden gezet. Werk samen met een specialist om te zorgen dat je inspanningen niet voor niets zijn.

  Betrek je Team

  Maak er een evenement van! Betrek je team bij de planning en uitvoering. Dit vergroot niet alleen het enthousiasme, maar zorgt er ook voor dat iedereen zich betrokken voelt bij het project. Misschien kun je een kleine competitie organiseren: wie plant de meeste bomen? Wie graaft het diepste gat?

  Combineer het met Educatie

  Gebruik deze gelegenheid om je team te informeren over duurzaamheid en milieu. Nodig een expert uit die kan uitleggen waarom bomen zo belangrijk zijn, of organiseer een korte workshop over biodiversiteit. Kennis vergroot de betrokkenheid en maakt het planten van bomen nog zinvoller.

  De Grappige Kant van Bomen Planten

  Laten we eerlijk zijn, een bedrijfsuitje zou niet compleet zijn zonder een beetje humor. Hier zijn enkele situaties die je zou kunnen tegenkomen:

  1. De ‘Groene Vinger’ Collega: We hebben allemaal die ene collega die beweert een echte groene vinger te hebben. Totdat ze met een boomwortel in hun haar staan.
  2. De Modder Modderfokker: Er is altijd iemand die meer modder op zichzelf krijgt dan op de boom. Waarschijnlijk dezelfde persoon die altijd koffie op het shirt morst.
  3. De Kompas-Idioot: Iemand die denkt dat bomen altijd in een rechte lijn geplant moeten worden. Dat is niet het geval.
  4. De Instagram-Influencer: Die collega die elke stap documenteert voor hun volgers, inclusief de foto met een hashtag zoals #BoomKnuffelen of #EcoWarrior.

  Conclusie

  Bomen planten als duurzaam bedrijfsuitje is niet alleen een fantastische manier om je team dichter bij elkaar te brengen, maar het draagt ook bij aan een groenere, gezondere planeet. Het is een win-win situatie: je doet iets goeds voor de wereld terwijl je ook een onvergetelijke dag met je collega’s hebt. Dus trek die laarzen aan, pak een schop, en ga naar buiten! Je zult niet alleen de planeet redden, maar ook een aantal hilarische kantooranekdotes rijker zijn.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: