Is een schoonmaakbedrijf met EU ecolabel milieuvriendelijk?

schoonmaakbedrijf eco-label

Schoonmaakbedrijven die het EU Ecolabel dragen, streven naar een vermindering van hun ecologische voetafdruk en een meer duurzame bedrijfsvoering. Het EU Ecolabel is een certificering die wordt toegekend aan producten en diensten die voldoen aan strikte milieunormen gedurende hun gehele levenscyclus. In deze blog behandelen we enkele aspecten die aangeven hoe milieuvriendelijk schoonmaakbedrijven met het EU Ecolabel zijn. Bedrijven die een ECO-label hanteren zouden ook eens kunnen kijken naar het planten van luchtzuiverende bomen. Ecologisch & duurzaam.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  1. Milieuvriendelijke Schoonmaakproducten:

  • Gebruik van Gecertificeerde Schoonmaakmiddelen: Schoonmaakbedrijven met het EU Ecolabel maken gebruik van schoonmaakmiddelen die aan strenge milieunormen voldoen. Deze producten bevatten vaak natuurlijke en hernieuwbare ingrediënten, vermijden schadelijke chemicaliën en zijn biologisch afbreekbaar.
  • Minimale Impact op het Milieu: Het gebruik van gecertificeerde schoonmaakmiddelen minimaliseert de impact op het milieu, zowel in termen van productie als gebruik.

  2. Duurzaamheid in Bedrijfsvoering:

  • Energie-efficiënte Processen: Bedrijven die het EU Ecolabel dragen, streven naar energie-efficiënte processen in hun bedrijfsvoering. Dit kan onder meer het gebruik van duurzame energiebronnen en het minimaliseren van energieverspilling omvatten.
  • Beperking van Waterverbruik: Duurzame schoonmaakbedrijven letten op hun waterverbruik en proberen verspilling te minimaliseren.

  3. Verpakkingsbeleid:

  • Recyclebare Verpakkingen: Schoonmaakbedrijven met het EU Ecolabel maken gebruik van recyclebare verpakkingen. Ze verminderen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en streven naar materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.
  • Minder Milieubelastende Verpakkingen: Het vermijden van overmatig verpakkingsmateriaal en het kiezen van milieuvriendelijke materialen dragen bij aan duurzamere verpakkingspraktijken.

  4. Certificering en Normen:

  • Onafhankelijke Validatie: Het EU Ecolabel is een onafhankelijke validatie van de milieuprestaties van een product of dienst. Het fungeert als een garantie voor consumenten dat het schoonmaakbedrijf zich inzet voor duurzame praktijken.
  • Voortdurende Verbetering: Het behouden van het EU Ecolabel vereist voortdurende inspanningen om aan de gestelde milieunormen te voldoen. Dit moedigt schoonmaakbedrijven aan om hun duurzame inspanningen voortdurend te verbeteren.

  5. Educatie en Bewustwording:

  • Consumenteninformatie: Schoonmaakbedrijven met het EU Ecolabel verstrekken vaak informatie aan consumenten over milieuvriendelijke schoonmaakpraktijken. Dit draagt bij aan bewustwording en educatie over duurzaamheid.
  Is een schoonmaakbedrijf met EU ecolabel milieuvriendelijk

  6. Maatschappelijke Verantwoordelijkheid:

  • Dierenwelzijn: Bedrijven met het EU Ecolabel streven vaak naar dierenwelzijn door het vermijden van het testen van producten op dieren.
  • Ethische Bedrijfsvoering: Het EU Ecolabel moedigt ethische bedrijfsvoering aan, inclusief eerlijke arbeidspraktijken en het ondersteunen van sociale verantwoordelijkheid.

  Conclusie

  Over het algemeen duidt het feit dat een schoonmaakbedrijf het EU Ecolabel draagt op dat het bedrijf toegewijd is aan duurzame en milieuvriendelijke praktijken. Consumenten en zakelijke klanten kunnen het EU Ecolabel gebruiken als een leidraad bij het kiezen van schoonmaakdiensten die streven naar een positieve impact op zowel de leefomgeving als het milieu. Bedrijven die een ECO-label hanteren zouden ook eens kunnen kijken naar het planten van luchtzuiverende bomen. Ecologisch & duurzaam.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Een gedachte over “Is een schoonmaakbedrijf met EU ecolabel milieuvriendelijk?

   Reacties zijn gesloten.