“…..ik douche met een emmer en dat werkt echt!….”

emmertje water

“…..ik douche met een emmer en dat werkt echt!….” Waarom: bij Viridi Air zijn we gespecialiseerd om met geselecteerde boomsoorten en unieke aanplantwijze fijnstof uit de buitenlucht te filteren.
Maar ook thuis hebben we allemaal bomen & struiken staan in onze voor- & achtertuin. Een goed werkende luchtzuiverende boom moet je verwennen met de juiste bodemkwaliteit en voldoende vocht.

Het zal niemand ontgaan zijn dat de grondwaterniveaus zakken. Wist je dat bomen ons juist ook kunnen helpen bij het watertekort? Daarvoor moeten ze wel de kans krijgen om neerslag op te vangen. Zoniet, kan dit voor een negatieve grondwaterbalans zorgen. Dit komt door verdamping. Bomen en planten verbruiken en verdampen grondwater. Dat is positief voor het bestrijden van wateroverlast en hitte. Maar als er geen neerslag valt, verdampt er meer water dan er vanuit het grondwater aangevoerd wordt. Dan daalt de grondwaterstand.

De grote kracht is natuurlijk aan de bron. Niet onnodig water pakken! En de emmer biedt uitkomst. Hoe dan?
Als je niet koud doucht (ik) moet je altijd ff wachten voordat het water warm wordt. Dat (beetje) water vang ik op in een emmer.
Maar ook restjes water uit bekers die niet worden opgedronken (kids), het lopende water voordat je je handen gaat wassen….alles in de emmer.

Moet je eens opletten hoeveel water je verspilt.
Wat ik met dat water doe?
Buiten in de tuin “natuurlijk” de bomen en struiken bewateren.
Hopelijk breng ik jou op goede ideeën en ga je dit ook doen!
Kleine moeite, groot effect! (tag iemand ter inspiratie)