In de winter wordt de buitenlucht natuurlijk minder gefilterd

filteren winter

In de winter wordt de buitenlucht natuurlijk minder gefilterd en ademen we meer fijnstof in. Vervelend toch? Hoe komt dat nu eigenlijk en wat kun jij eraan doen?

Als een fijnstof deeltje wordt uitgestoten door b.v. een fabriek dan komt die in de lucht terecht. Het fijnstofdeeltje kan wel km-ers ver door de lucht mee.
Ben jij lekker buiten en komt het deeltje bij de ademhalingszone dan adem je fijnstof in.
Dat is niet gezond.

Gelukkig zijn er bepaalde boomsoorten (zeker niet alle!!) die met de bladeren of naalden goed in staat zijn om fijnstof op te vangen. Erg nuttig want zo beschermen ze jou door minder fijnstof in te ademen. We moeten dus méér van dit soort filterende boomsoorten planten en meer druk zetten op schonere processen bij o.a. fabrieken die fijnstof uitstoten.

In de winter zijn loofbomen kaal en kunnen ze geen fijnstof opvangen. Om die reden adem je meer ongezonde lucht.

Probeer dus altijd groenblijvers te planten of bomen die lang bladeren vast houden.

En wat doe je als het blad valt? Niet opruimen maar laten liggen ‘natuurlijk’.
Bladeren zijn een mooie bemesting voor de bodem en tevens een onderdak voor diverse dieren.

    Download de Brochure

    Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: