Isoleren, ventileren, minder energieverbruik en gezonde lucht!

hamster cleaning duurzaamheid

“….waarom heb jij de ventilatieroosters nog geopend? Doe dicht! Scheelt je al snel 100€ in de maand…” weet een vriend, die op bedrijfsbezoek was, (ergens in januari van dit jaar) mij te vertellen (ventileren).

Hij gaat verder: “…ik heb vorig jaar ons bedrijfspand volledig geïsoleerd en we laten de ventilatieroosters in de winter goed dicht. Ik heb uitgerekend dat wij nu €1500 iedere jaar gaan besparen…”

Mijn haren gaan overeind en vertel hem: “…..dat klinkt op korte termijn leuk maar daarmee vergeet je de luchtkwaliteit die afneemt in de kantoren. Het is goed om kritisch te zijn op je energieverbruik maar vergeet de luchtkwaliteit zeker niet….”.

Tijdje geleden werd mij dit ook weer bevestigd door een Partner van ons: Hamster Cleaning. Zij zorgen voor schonelucht in diverse bedrijfspanden. Hun slogan is: “Voor een betere wereld. Van binnenuit”. Seppe Thys (CEO, Hamster Cleaning) vertelt hierover: “….het verschil dat wij willen maken als onze bijdrage aan de klimaatuitdaging is de focus op ventilatiehygiëne: “Schoon van binnenuit”. Goed onderhouden systemen verminderen het energieverbruik en zorgen ook voor een veilige en schone werk- en leefomgeving….”.

Wist jij dat een schoon ventilatiekanaal goed is voor de luchtkwaliteit en het milieu? En hoe vaak laat jij die reinigen?

Een gedachte over “Isoleren, ventileren, minder energieverbruik en gezonde lucht!

Reacties zijn gesloten.