Waarom kan je nu door het planten van bomen de reputatie van een bedrijf verbeteren?

reputatie bedrijf verbeteren door bomen planten

Het planten van bomen kan zeker bijdragen aan de reputatie van een bedrijf, vooral als het bedrijf zich bezighoudt met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door het planten van bomen kan een bedrijf laten zien dat het zich inzet voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van de natuurlijke omgeving. Maar het wordt meer uniek als ook de luchtkwaliteit wordt meegenomen. Wist je dat standaard bomen planten in een bos onvoldoende CO2 opneemt en niets doet met de luchtkwaliteit (o.a. fijnstof, NOx)? Wist je dat het effect van bomen planten veel beter is met de unieke Viridi Air aanplantwijze en geselecteerde luchtzuiverende boomsoorten voor de reductie van CO2 en luchtvervuiling?  

  Download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens bedrijven in België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Doe ook mee als Viridi Air Partner of Donateur; voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:


  Positieve reputatie door het planten van bomen

  Bovendien kan het planten van bomen ook bijdragen aan een positief imago bij klanten, werknemers en andere belanghebbenden. Mensen vinden het vaak belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van de impact die zij hebben op het milieu en de maatschappij, en het nemen van positieve acties op dit gebied kan de reputatie van een bedrijf verbeteren.

  Het is echter belangrijk dat het planten van bomen niet gezien wordt als een “quick fix” voor de reputatie van een bedrijf. Bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, moeten zich ook bezighouden met andere aspecten van duurzaamheid, zoals het verminderen van afval, het verminderen van energieverbruik en het verminderen van de impact op het milieu van hun producten en diensten.

  planten van bomen reputatie bedrijf verbeteren

  Waarom bomen planten niet genoeg is voor de reputatie van bedrijven

  Hoewel het planten van bomen een belangrijke stap is om de klimaatverandering te bestrijden en de biodiversiteit te behouden, is het op zichzelf niet genoeg voor bedrijven om hun volledige verantwoordelijkheid voor het milieu op te nemen. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Beperkte impact: Het planten van bomen kan zeker helpen om de CO2-uitstoot van een bedrijf te compenseren, maar het is geen oplossing voor het verminderen van de oorspronkelijke uitstoot. Bedrijven moeten daarom eerst kijken naar manieren om hun uitstoot te verminderen, bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen of de overstap naar duurzame energiebronnen.
  2. Complexiteit van ecosystemen: Bomen planten kan positieve effecten hebben op het milieu, maar het is belangrijk om te erkennen dat ecosystemen veel complexer zijn dan alleen bomen. Andere factoren, zoals bodemkwaliteit, waterbronnen, dierenpopulaties en klimaatomstandigheden, spelen allemaal een belangrijke rol. Het is belangrijk dat bedrijven een holistische benadering hanteren die rekening houdt met al deze factoren.
  3. Greenwashing: Het planten van bomen kan ook misbruikt worden als een vorm van greenwashing, waarbij bedrijven zichzelf als milieuvriendelijk voorstellen zonder echt iets te doen om hun impact op het milieu te verminderen. Bedrijven moeten transparant zijn over hun inspanningen en hun impact op het milieu meten en rapporteren om ervoor te zorgen dat hun inspanningen effectief zijn.

  Kortom, hoewel het planten van bomen een belangrijke stap is in de richting van een duurzamer bedrijfsleven, moeten bedrijven een bredere strategie hanteren die rekening houdt met alle aspecten van hun milieu-impact.

  met bomen planten reputatie verbeteren

  Wat kan een bedrijf doen om de reputatie op duurzaamheid te verbeteren?

  Er zijn verschillende stappen die een bedrijf kan nemen om zijn reputatie op het gebied van duurzaamheid te verbeteren:

  1. Maak een duidelijke duurzaamheidsstrategie: Het is belangrijk dat bedrijven een duidelijke duurzaamheidsstrategie ontwikkelen die rekening houdt met hun milieu-impact en maatregelen om deze te verminderen. Dit kan onder meer het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het minimaliseren van afval en het verminderen van het gebruik van niet-duurzame grondstoffen omvatten.
  2. Transparantie: Het is belangrijk dat bedrijven transparant zijn over hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit kan onder meer het publiceren van rapporten over milieu-impact en het delen van gegevens over hun voortgang op duurzaamheidsdoelen omvatten.
  3. Betrokkenheid bij belanghebbenden: Bedrijven kunnen ook hun reputatie verbeteren door samen te werken met belanghebbenden, zoals consumenten, maatschappelijke organisaties en overheden, om duurzame oplossingen te vinden en te implementeren. Dit kan ook het betrekken van medewerkers bij duurzame initiatieven omvatten.
  4. Innovatie: Bedrijven kunnen zichzelf onderscheiden en hun reputatie verbeteren door te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Dit kan het ontwikkelen van nieuwe, duurzame producten of processen omvatten die minder impact hebben op het milieu.
  5. Certificeringen: Certificeringen, zoals het B Corp-certificaat, kunnen bedrijven helpen hun inzet voor duurzaamheid te bewijzen en hun reputatie te verbeteren. Bedrijven moeten echter oppassen voor greenwashing en ervoor zorgen dat de certificeringen die ze verkrijgen geloofwaardig zijn en niet alleen een marketingtactiek.

  Kortom, het ontwikkelen van een duidelijke duurzaamheidsstrategie, transparantie, betrokkenheid bij belanghebbenden, innovatie en certificeringen kunnen allemaal helpen om de reputatie van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid te verbeteren.

   Download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens bedrijven in België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Doe ook mee als Viridi Air Partner of Donateur; voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:


   Een gedachte over “Waarom kan je nu door het planten van bomen de reputatie van een bedrijf verbeteren?

   Reacties zijn gesloten.