Kun je bomen planten in de winter?

kun je bomen planten in de winter

De winter is een tijd van rust en stilte, maar het is ook een tijd waarin veel mensen hun tuin aanpakken. Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om bomen te planten in de winter. Hoewel het mogelijk is om bomen te planten in de winter, is het niet altijd de beste optie. In dit artikel zullen we de voors en tegens van het planten van bomen in de winter bespreken.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Voordelen van het planten van bomen in de winter

  • Goedkoper: Bomen die in de winter worden geplant, zijn vaak goedkoper dan bomen die in de lente of zomer worden geplant. Dit komt omdat veel kwekers in de winter minder druk zijn en de prijzen van bomen dus lager zijn.
  • Minder stress: Bomen die in de winter worden geplant, hebben minder stress dan bomen die in de lente of zomer worden geplant. Dit komt omdat de winter een rustige tijd is waarin de bomen minder blootgesteld worden aan extreme temperaturen en droogte.
  • Beter wortelstelsel: Bomen die in de winter worden geplant, hebben meer tijd om een stevig wortelstelsel te ontwikkelen. Dit komt omdat de winter een rustige tijd is waarin de bomen minder blootgesteld worden aan extreme temperaturen en droogte.
  bomen planten in winter

  Nadelen van het planten van bomen in de winter

  • Kouder weer: Bomen die in de winter worden geplant, zijn meer blootgesteld aan kouder weer. Dit kan ervoor zorgen dat de bomen minder goed groeien en dat ze meer kwetsbaar zijn voor schimmels en ziekten.
  • Minder water: Bomen die in de winter worden geplant, hebben minder water nodig dan bomen die in de lente of zomer worden geplant. Dit komt omdat de winter een rustige tijd is waarin de bomen minder blootgesteld worden aan extreme temperaturen en droogte.
  • Lagere kwaliteit: Bomen die in de winter worden geplant, hebben vaak een lagere kwaliteit dan bomen die in de lente of zomer worden geplant. Dit komt omdat veel kwekers in de winter minder druk zijn en de kwaliteit van de bomen dus lager is.

  Conclusie

  Hoewel het mogelijk is om bomen te planten in de winter, is het niet altijd de beste optie. Bomen die in de winter worden geplant, zijn meer blootgesteld aan kouder weer, hebben minder water nodig en hebben vaak een lagere kwaliteit dan bomen die in de lente of zomer worden geplant. Aan de andere kant zijn bomen die in de winter worden geplant vaak goedkoper en hebben ze minder stress en een betere wortelstelsel. Als je besluit om bomen in de winter te planten, zorg er dan voor dat je de juiste bomen kiest en dat je ze goed verzorgt.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: