Kun je een boom planten in de zomer?

boom in zomer planten

De zomer is een geweldige tijd om buiten te zijn en te genieten van de warmte en het licht. Het is ook een geweldige tijd om bomen te planten. Maar is het echt mogelijk om bomen te planten in de zomer? In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze vraag en kijken naar de voordelen en nadelen van het planten van bomen in de zomer.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Voordelen van het planten van bomen in de zomer

  Er zijn veel voordelen aan het planten van bomen in de zomer. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende voordelen:

  • Meer tijd om te wortelen: Bomen hebben tijd nodig om goed te wortelen. In de zomer hebben bomen meer tijd om te wortelen, waardoor ze beter bestand zijn tegen droogte en andere weersomstandigheden.
  • Meer water: In de zomer is er meer water beschikbaar, waardoor bomen meer water krijgen. Dit helpt bij het wortelen en het groeien van de bomen.
  • Meer licht: In de zomer is er meer licht beschikbaar, waardoor bomen meer licht krijgen. Dit helpt bij het groeien van de bomen.

  Nadelen van het planten van bomen in de zomer

  Hoewel er veel voordelen zijn aan het planten van bomen in de zomer, zijn er ook enkele nadelen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende nadelen:

  • Hoge temperaturen: Hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de wortels van de bomen. Als de temperaturen te hoog worden, kunnen de wortels verbranden en kan de boom doodgaan.
  • Gebrek aan water: Hoge temperaturen kunnen ook leiden tot een gebrek aan water. Als er te weinig water beschikbaar is, kan de boom doodgaan.
  • Gebrek aan voedingsstoffen: Hoge temperaturen kunnen ook leiden tot een gebrek aan voedingsstoffen. Als er te weinig voedingsstoffen beschikbaar zijn, kan de boom doodgaan.
  boom planten in de zomer

  Hoe kun je bomen planten in de zomer?

  Hoewel er enkele nadelen zijn aan het planten van bomen in de zomer, is het nog steeds mogelijk om bomen te planten. Hieronder staan enkele tips om bomen te planten in de zomer:

  • Kies de juiste boom: Kies een boom die geschikt is voor de omgeving en het klimaat. Sommige bomen zijn beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere.
  • Gebruik de juiste grond: Gebruik grond die vochtig en voedzaam is. Dit helpt bij het wortelen en het groeien van de bomen.
  • Geef de boom voldoende water: Geef de boom voldoende water om te voorkomen dat de wortels verbranden.
  • Geef de boom voldoende voedingsstoffen: Geef de boom voldoende voedingsstoffen om te voorkomen dat de boom doodgaat.

  Conclusie

  Het is mogelijk om bomen te planten in de zomer, maar er zijn enkele nadelen aan verbonden. Hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de wortels van de bomen, en er kan een gebrek aan water en voedingsstoffen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de bomen goed groeien, is het belangrijk om de juiste boom te kiezen, de juiste grond te gebruiken en de boom voldoende water en voedingsstoffen te geven. Als je deze tips volgt, kun je bomen planten in de zomer en ervoor zorgen dat ze gezond en sterk blijven.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: