Waarom nu een luchtreinigingssysteem in huis kopen?

Luchtreinigingssysteem in huis

Een luchtreinigingssysteem is een apparaat dat is ontworpen om de lucht in een kamer of gebouw te zuiveren en te reinigen van luchtverontreinigende stoffen, zoals stof, pollen, schimmelsporen, rook en geuren. Het werkt door lucht door een filter te laten circuleren, waarbij verontreinigende stoffen worden verwijderd. Viridi Air werkt samen met diverse partners die een luchtreinigingssysteem in huis kunnen adviseren. Neem eens contact met hen op, vrijblijvend, of contacteer ons.

Verschillende filters voor een luchtreinigingssysteem in huis

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers beschikbaar, zoals mechanische filters, elektrostatische filters en ionisatie-apparaten. Mechanische filters, zoals HEPA-filters, gebruiken een fijn gaas om deeltjes uit de lucht te filteren. Elektrostatische filters creëren een elektrostatisch veld om deeltjes uit de lucht te trekken en vast te houden. Ionisatie-apparaten creëren negatief geladen ionen die zich binden aan positief geladen deeltjes en deze uit de lucht halen.

Luchtreinigingssystemen kunnen vooral nuttig zijn voor mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen, evenals voor mensen die in een omgeving werken waar sprake is van luchtverontreiniging. Het is belangrijk om het juiste type luchtreiniger te kiezen voor de specifieke luchtverontreinigende stoffen die u wilt verwijderen en om de instructies van de fabrikant op te volgen voor het onderhoud van het apparaat.

Type filters en stoffen die deze filteren

Een luchtreinigingssysteem in huis kan helpen bij het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen, zoals stof, pollen, schimmelsporen, rook en geuren, uit de lucht. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen.

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers beschikbaar, waaronder mechanische filters, elektrostatische filters en ionisatie-apparaten. Mechanische filters, zoals HEPA-filters, zijn effectief bij het verwijderen van kleine deeltjes uit de lucht. Elektrostatische filters gebruiken een elektrostatisch veld om deeltjes uit de lucht te trekken en vast te houden. Ionisatie-apparaten creëren negatief geladen ionen die zich binden aan positief geladen deeltjes en deze uit de lucht halen.

Luchtreiniging systeem in huis

Luchtreinigingssysteem in huis is geen vervanging voor ventilatie!


Het is belangrijk om te weten dat een luchtreiniger geen vervanging is voor goede ventilatie en regelmatig schoonmaken. Het is ook belangrijk om het juiste type luchtreiniger te kiezen voor de specifieke luchtverontreinigende stoffen die u wilt verwijderen en om de instructies van de fabrikant op te volgen voor het onderhoud van het apparaat.

Verschillende voordelen van het gebruik van een luchtreinigingssysteem in huis

 1. Vermindering van allergieën en astma: Luchtreinigers kunnen helpen bij het verwijderen van allergenen zoals stof, pollen en schimmelsporen uit de lucht, wat kan helpen bij het verminderen van allergieën en astma-symptomen.
 2. Verwijdering van geuren en rook: Luchtreinigers kunnen effectief zijn bij het verwijderen van onaangename geuren, zoals die van huisdieren, koken en roken. Ook kan het helpen bij het verminderen van rookgeur en schadelijke stoffen in de lucht.
 3. Verbeterde luchtkwaliteit: Luchtreinigers kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren door het verwijderen van fijnstof, bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen uit de lucht.
 4. Betere slaap: Een luchtreiniger kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in de slaapkamer, waardoor u beter kunt slapen en minder last kunt hebben van ademhalingsproblemen of allergieën.
 5. Bescherming tegen ziekteverwekkers: Luchtreinigers kunnen helpen bij het verminderen van de verspreiding van ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen, wat vooral nuttig kan zijn tijdens de griep- en verkoudheidsseizoenen.
 6. Minder stof: Een luchtreiniger kan helpen bij het verminderen van stof in huis, waardoor u minder vaak hoeft te stofzuigen en schoon te maken.

Kortom, een luchtreinigingssysteem kan bijdragen aan een gezonder binnenmilieu en het welzijn van de bewoners in huis verbeteren.

Er zijn verschillende soorten luchtreinigingssystemen beschikbaar voor thuisgebruik

 1. Mechanische filters: Dit type luchtreiniger gebruikt filters, zoals HEPA-filters, om de lucht te zuiveren. Mechanische filters zijn effectief in het verwijderen van fijnstof, pollen, schimmelsporen en andere deeltjes uit de lucht.
 2. Actieve koolfilters: Luchtreinigers met actieve koolfilters zijn effectief in het verwijderen van onaangename geuren en chemische stoffen uit de lucht, zoals die van sigarettenrook en uitlaatgassen.
 3. UV-C luchtreinigers: UV-C luchtreinigers gebruiken ultraviolette straling om bacteriën, virussen en andere micro-organismen in de lucht te doden. Dit type luchtreiniger is vooral handig voor mensen met een zwak immuunsysteem.
 4. Ionisatie luchtreinigers: Ionisatie luchtreinigers creëren negatief geladen ionen die zich binden aan positief geladen deeltjes in de lucht, zoals stof en pollen. Hierdoor worden de deeltjes te zwaar om in de lucht te blijven en vallen ze op de grond, waar ze gemakkelijker kunnen worden opgezogen of weggeveegd.
 5. Ozon-genererende luchtreinigers: Ozon-genererende luchtreinigers produceren ozon om geuren en bacteriën te verwijderen. Dit type luchtreiniger is echter controversieel, omdat ozon schadelijk kan zijn voor de gezondheid bij inademing.
 6. Elektrostatische luchtreinigers: Elektrostatische luchtreinigers gebruiken elektrostatische velden om deeltjes in de lucht aan te trekken en vast te houden. Dit type luchtreiniger is effectief in het verwijderen van deeltjes uit de lucht, maar vereist regelmatig onderhoud om goed te blijven werken.


Het is belangrijk om het juiste luchtreinigingssysteem voor thuis te kiezen voor uw specifieke behoeften en om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud en gebruik van het apparaat.