Milieuvriendelijk bedrijfsuitje: bomen planten in Nederland of België?

bomen planten als milieuvriendelijke bedrijfsuitje

In een tijd waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden, zoeken bedrijven naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en positieve veranderingen teweeg te brengen. Een uitstekende manier om dit te doen is door deel te nemen aan milieuvriendelijke activiteiten, zoals het planten van bomen. Maar waarom zouden bedrijven ervoor kiezen om bomen te planten in Nederland of België? Laten we deze vraag verkennen en ontdekken waarom een groen bedrijfsuitje in deze landen een geweldige optie is.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  1. Het Belang van Bomen planten:

  Bomen spelen een cruciale rol bij het verminderen van koolstofdioxide in de atmosfeer, het bevorderen van biodiversiteit, het behouden van bodemkwaliteit en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Door deel te nemen aan bomenplantactiviteiten kunnen bedrijven direct bijdragen aan het herstel van ecosystemen en het tegengaan van klimaatverandering.

  2. Nederland en België: Groene Bestemmingen:

  Zowel Nederland als België staan bekend om hun prachtige natuur en groene landschappen. Deze landen bieden een ideale omgeving voor het planten van bomen, met diverse ecosystemen en beschermde natuurgebieden die kunnen profiteren van herbebossingsinspanningen.

  3. Team Building en Samenwerking:

  Bomen planten als bedrijfsuitje biedt een unieke kans voor team building en samenwerking. Het gezamenlijk werken aan een gemeenschappelijk doel versterkt de banden tussen collega’s, bevordert een gevoel van saamhorigheid en versterkt de teamgeest.

  4. Maatschappelijke Betrokkenheid en Duurzaam Ondernemen:

  Deelname aan milieuvriendelijke activiteiten zoals bomen planten laat zien dat een bedrijf zich inzet voor maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam ondernemen. Het tonen van deze betrokkenheid kan positieve publiciteit genereren en het imago van het bedrijf versterken.

  5. Lokale Impact en Gemeenschapsbetrokkenheid:

  Door bomen te planten in Nederland of België kunnen bedrijven een positieve lokale impact hebben en betrokkenheid tonen bij de gemeenschap. Het herstellen van bossen en natuurgebieden draagt bij aan het behoud van de lokale biodiversiteit en creëert waardevolle groene ruimtes voor toekomstige generaties.

  Milieuvriendelijk bedrijfsuitje bomen planten in Nederland of België

  Wat niet vergeten bij een bedrijfsuitje & bomen planten?

  Bij het organiseren van een bedrijfsuitje waarbij bomen worden geplant, zijn er verschillende praktische randzaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat het een succesvolle en plezierige ervaring wordt voor alle deelnemers. Hier zijn enkele belangrijke zaken om niet te vergeten:

  1. Locatie en Vergunningen:

  Zorg ervoor dat je de juiste locatie hebt geselecteerd voor het planten van bomen en dat je eventuele vergunningen hebt verkregen die nodig zijn voor de activiteit. Controleer ook of er specifieke regels of voorschriften zijn met betrekking tot het planten van bomen op de gekozen locatie.

  2. Benodigde Materialen en Gereedschap:

  Zorg voor alle benodigde materialen en gereedschappen voor het planten van bomen, zoals boompalen, boomspades, compost, wateremmers en handschoenen. Zorg ervoor dat alles in voldoende hoeveelheden beschikbaar is voor alle deelnemers.

  3. Instructies en Veiligheid:

  Geef duidelijke instructies aan alle deelnemers over hoe ze bomen moeten planten en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften. Wijs indien nodig een ervaren persoon aan die toezicht houdt op de activiteit en eventuele vragen kan beantwoorden.

  4. Geschikte Kleding en Schoeisel:

  Moedig alle deelnemers aan om geschikte kleding en schoeisel te dragen voor het buitenwerk, zoals comfortabele kleding die vies mag worden en stevige schoenen of laarzen die bescherming bieden tegen modder en oneffen terrein.

  5. Catering en Drankvoorziening:

  Zorg voor voldoende catering en drinkwater voor alle deelnemers, vooral als de activiteit plaatsvindt op een afgelegen locatie. Overweeg ook om duurzame opties te kiezen voor catering, zoals biologisch voedsel en herbruikbare serviesgoed.

  6. Communicatie en Planning:

  Communiceer duidelijk met alle deelnemers over de planning, locatie en verwachtingen voor de activiteit. Zorg ervoor dat iedereen op tijd op de hoogte is en eventuele vragen kan stellen voordat de dag begint.

  7. Fotografie en Documentatie:

  Vergeet niet om foto’s te maken van de activiteit en belangrijke momenten vast te leggen. Dit kan niet alleen dienen als aandenken voor de deelnemers, maar ook als waardevolle documentatie van de bijdrage van het bedrijf aan het milieu.

  Door deze praktische randzaken niet te vergeten, kun je ervoor zorgen dat het bedrijfsuitje waarbij bomen worden geplant soepel verloopt en een positieve impact heeft op zowel het milieu als de deelnemers.

  Conclusie:

  Het planten van bomen in Nederland of België als bedrijfsuitje biedt een waardevolle kans voor bedrijven om hun betrokkenheid bij duurzaamheid te tonen, team building te bevorderen en een positieve impact te hebben op het milieu en de lokale gemeenschap. Door samen te werken aan het herstel van natuurlijke ecosystemen kunnen bedrijven bijdragen aan een groenere en gezondere toekomst voor iedereen.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: