Van Zaadje tot Bos: Duurzaam Bedrijfsuitje dat Helpt met Bomen te Planten

Als je dacht dat een bedrijfsuitje alleen maar draait om saaie vergaderingen of ongemakkelijke teambuildingactiviteiten, dan heb je het mis. Wat als ik je vertel dat je je team kunt laten zweten, lachen en tegelijkertijd de planeet kunt redden? Ja, we hebben het over een duurzaam bedrijfsuitje waarbij je bomen gaat planten! Het is tijd om die stropdassen en hakken te verruilen voor laarzen en werkhandschoenen. Laten we samen ontdekken hoe een boomplantdag je team dichterbij elkaar brengt en tegelijkertijd een groenere toekomst creëert.

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Waarom Bomen Planten?

  Bomen zijn de stille helden van onze planeet. Ze absorberen CO2, produceren zuurstof en bieden een thuis aan talloze dieren. Door bomen te planten, draag je bij aan het herstellen van ecosystemen, het bestrijden van klimaatverandering en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Bovendien is het een geweldige manier om je bedrijfsimago op te poetsen en te laten zien dat je serieus bezig bent met duurzaamheid. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu geen groene superheld zijn?

  De Voorbereiding

  Voor je teamleden zich kunnen uitleven in de natuur, moet er natuurlijk wel het een en ander voorbereid worden. Om te beginnen kiest Viridi Air Samen met jullie een geschikte locatie. Dit kan variëren van landbouwgebied wat natuurgrond is geworden, een Natura2000 gebied, braakliggend terrein dat vergroening nodig heeft of natuur- / bosgrond. Viridi Air werkt samen met lokale natuurorganisaties om de perfecte plek te vinden. Ook de keuze van de bomen regelt Viridi Air. Zij zorgen ervoor dat er inheemse soorten worden gekozen die goed gedijen in het lokale klimaat. Zorg wel dat je samen met enkele collega’s enkele benodigde materialen meeneemt zoals een schop en handschoenen. Vergeet ook niet om voldoende snacks en drinken mee te nemen – bomen planten is hard werken en een goed gevoede vrijwilliger is een blije vrijwilliger.

  De Boomplantdag

  Op de dag zelf begint het feest pas echt. Start met een motiverend welkomstwoord waarin je uitlegt waarom jullie bomen planten en wat de impact hiervan is op het milieu. Verdeel vervolgens de taken en zet je team aan het werk. Het graven van de gaten kan hilarisch zijn, vooral als sommige collega’s ontdekken dat een schop anders werkt dan een toetsenbord. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn voor de wortels van de bomen. Zodra de gaten gegraven zijn, kunnen de bomen geplant worden. Plaats de boom in het gat, zorg ervoor dat de wortels goed verspreid zijn, en vul het gat met aarde. Vergeet niet om de bomen goed te bewateren na het planten. Dit kan een leuke activiteit zijn waarbij je een kleine competitie kunt organiseren: wie kan de meeste bomen bewateren zonder zichzelf nat te maken? (Pro tip: iemand wordt nat, altijd.)

  Humor en Hilariteit

  Geen boomplantdag is compleet zonder een paar komische momenten. Er is altijd wel iemand die in een modderpoel belandt, wat een perfecte gelegenheid is voor een groepsfoto. Die ene collega die denkt alles te weten over bomen, maar geen idee heeft hoe een schop werkt, zorgt voor de nodige komische noot. En laten we de collega niet vergeten die meer selfies maakt dan bomen plant, onder het mom van #TreeHugger en #GreenGoals.

  Afronding en Nazorg

  Sluit de dag af door de geplante bomen te beschermen tegen dieren en weersomstandigheden. Bedank iedereen voor hun inzet en benadruk hoe hun harde werk een blijvende impact zal hebben op de omgeving. Maak een plan voor de nazorg van de bomen. Bomen hebben in hun eerste jaren regelmatig water en zorg nodig. Misschien kun je dit integreren in een langdurig vrijwilligersprogramma binnen het bedrijf.

  Conclusie

  Een boomplantdag als bedrijfsuitje is niet alleen een fantastische manier om bij te dragen aan een groenere toekomst, maar ook om de teamgeest te versterken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Dus trek die laarzen aan, pak een schop en ga naar buiten om bomen te planten. Je zult niet alleen de planeet helpen, maar ook genieten van heel wat lachmomenten en groene gezelligheid. Elke geplante boom is een stap naar een groenere, gezondere toekomst. Laten we samen die stappen zetten – één boom per keer.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: