Versterk de Band met je Team en de Natuur: Duurzaam Bedrijfsuitje met een Boomplantactie

We zijn allemaal wel eens naar een bedrijfsuitje geweest dat je net zo snel wilt vergeten als de PowerPoint-presentaties van die maandelijkse vergaderingen. Je kent ze wel: de ongemakkelijke karaoke-avonden, de futloze escape rooms, of de paintball-dagen waar iedereen te fanatiek werd (ja, we kijken naar jou, Hans van de administratie). Maar stel je eens voor dat je een bedrijfsuitje kunt organiseren dat niet alleen plezierig is, maar ook echt een verschil maakt. Wat als je kunt bijdragen aan een groenere planeet terwijl je de band met je team versterkt? Ja hoor, we hebben het over een boomplantactie!

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Waarom een Boomplantactie?

  Milieu-impact

  Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden: het milieu. Bomen zijn de longen van onze planeet. Ze absorberen CO2, produceren zuurstof en helpen de bodem te stabiliseren. Eén boom kan tot 150 kg CO2 per jaar absorberen, wat betekent dat jouw team met een dagje bomen planten meer voor het milieu kan doen dan al die “meatless Mondays” bij elkaar.

  Teambuilding in de Natuur

  Niets bevordert teambuilding meer dan een gezamenlijke missie en een flinke dosis frisse lucht. Samen bomen planten vereist communicatie, samenwerking en soms ook een beetje spierkracht. Het is een geweldige manier om mensen uit hun comfortzone te halen (en uit die eeuwige bureaustoel). En wie weet, misschien ontdek je wel verborgen talenten in je team – zoals wie de beste boomgraver is of wie een natuurlijk talent heeft voor het selecteren van de perfecte plantlocatie.

  Bedrijfsimago

  Laten we eerlijk zijn, duurzaamheid is hot. Door een boomplantactie te organiseren, laat je zien dat jouw bedrijf niet alleen maar praat over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt. Het is een geweldige manier om je bedrijfsimago op te poetsen en tegelijkertijd iets goeds te doen. Bonuspunten als je er een leuke video van maakt voor op social media. #GreenTeamGoals!

  De Praktische Kant van een Boomplantactie

  Locatie, Locatie, Locatie

  De eerste stap is het vinden van de juiste locatie. Dit kan een lokaal project zijn, een stuk braakliggend terrein dat vergroening nodig heeft, of zelfs een compleet bosgebied dat wel wat extra groen kan gebruiken. Neem contact op met Viridi Air om te zien waar je hulp het meest nodig is.

  Voorbereiding

  Een succesvolle boomplantactie vereist enige voorbereiding. Zorg ervoor dat je Viridi Air de juiste bomen laat kiezen voor de locatie en dat je weet hoe je ze moet planten. Dit is waar de samenwerking met Viridi Air extra van pas zal komen. Vergeet ook niet om alle benodigde materialen te regelen: schoppen, handschoenen en de bomen die regelt Viridi Air zelf.

  Betrek je Team

  Maak van de boomplantactie een evenement waar je team naar uitkijkt. Stuur vooraf wat informatie rond over de impact van bomen op het milieu en waarom jullie dit doen. Misschien kun je zelfs een kleine wedstrijd organiseren: welk team plant de meeste bomen? En wie graaft het diepste gat zonder hulp van een graafmachine?

  Educatie en Bewustwording

  Maak gebruik van de gelegenheid om je team iets te leren over duurzaamheid en milieubewustzijn. Nodig een spreker uit die iets kan vertellen over de impact van bomen, biodiversiteit, en klimaatverandering. Dit geeft meer betekenis aan de activiteit en zorgt ervoor dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.

  De Lollige Kant van Bomen Planten

  Je zou denken dat bomen planten alleen maar serieus en zwaar werk is, maar er zijn genoeg momenten voor wat plezier en humor.

  1. De Verloren Tuinkabouter: Er is altijd wel iemand die te ver afdwaalt en ergens in een nabijgelegen bos opduikt, verward maar vol goede moed.
  2. De Competitieve Graafmachines: Collega’s die een wedstrijdje doen wie het snelste en diepste gat kan graven. Spoiler: meestal wint degene die weet hoe een schop werkt.
  3. De Instagrammable Moments: De collega die elke boom met een selfie vereeuwigt en niet vergeet te hashtaggen met #TreeHugger, #EcoWarrior en #PlantLife.
  4. De Moddermonsters: Die ene collega die erin slaagt om meer modder op zichzelf te krijgen dan op de boom. Perfect voor de “beste blooper” video aan het einde van de dag.

  Conclusie

  Een boomplantactie als bedrijfsuitje is niet alleen een geweldige manier om bij te dragen aan een groenere planeet, maar het is ook een uitstekende teambuildingactiviteit. Het brengt je team dichter bij elkaar, weg van de computerschermen en in de frisse lucht, en geeft je de kans om een positieve impact te maken. Dus trek die laarzen aan, grijp een schop, en ga aan de slag! Niet alleen red je de wereld (een boom per keer), maar je zorgt ook voor onvergetelijke herinneringen en heel wat lachmomenten.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,- p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: