Waarom bedrijven nu al aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen?

Welke bedrijven doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen

Er zijn veel bedrijven die zich bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Ook Viridi Air werkt met bedrijven die met MVO bezig zijn.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Bedrijfsvoorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Hieronder volgen enkele voorbeelden van bedrijven die bekend staan om hun duurzame bedrijfspraktijken:

  1. Patagonia: Patagonia is een outdoorkledingbedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en milieubehoud. Het bedrijf heeft een sterke focus op het verminderen van zijn impact op het milieu en op het creëren van positieve verandering in de industrie.
  2. Unilever: Unilever is een multinationaal bedrijf dat zich richt op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft verschillende duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld.
  3. Tesla: Tesla is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame transportoplossingen. Het bedrijf produceert elektrische auto’s, zonne-energiesystemen en energieopslagproducten met als doel een transitie naar een duurzame toekomst.
  4. Interface: Interface is een fabrikant van tapijttegels die zich richt op duurzaamheid en circulaire economie. Het bedrijf heeft een ambitieuze doelstelling om in 2020 geen negatieve impact op het milieu meer te hebben en werkt aan het ontwikkelen van een circulair productiesysteem.
  5. Ben & Jerry’s: Ben & Jerry’s is een ijsfabrikant die zich inzet voor sociale en milieubewuste doelen. Het bedrijf gebruikt duurzame ingrediënten en werkt aan het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk. Bovendien steunt Ben & Jerry’s verschillende sociale en milieuprojecten en werkt het aan het bevorderen van sociale rechtvaardigheid.

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel andere bedrijven hebben vergelijkbare doelstellingen en nemen maatregelen om hun impact op de planeet en de maatschappij te minimaliseren.

  Welke bedrijven doen maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Bedrijven doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) om verschillende redenen.

  Hieronder vind je enkele van de belangrijkste redenen:

  1. Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Veel bedrijven voelen zich verantwoordelijk voor de impact die ze hebben op de maatschappij en het milieu. Ze willen een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en aan duurzame ontwikkeling.
  2. Concurrentievoordeel: Bedrijven die actief werken aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen een concurrentievoordeel behalen. Consumenten en investeerders waarderen bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en zijn bereid om meer te betalen voor duurzame producten of te investeren in duurzame bedrijven.
  3. Risicobeheer: Bedrijven die zich bewust zijn van de milieu- en sociale risico’s van hun activiteiten, kunnen proactief maatregelen nemen om deze risico’s te beperken. Dit kan leiden tot een betere reputatie en minder risico op boetes of andere juridische consequenties.
  4. Verhoging van de bedrijfswaarde: Bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen een hogere bedrijfswaarde behalen. Investeerders en andere belanghebbenden kunnen de inzet voor duurzaamheid zien als een teken van een goed beheer en een toekomstgerichte strategie.

  Kortom, bedrijven doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen om verschillende redenen, waaronder het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, het behalen van een concurrentievoordeel, het beperken van risico’s en het verhogen van de bedrijfswaarde.

  Ieder bedrijf heeft zijn eigen route gekozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Het is lastig om te generaliseren welke bedrijven niet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) doen omdat elke organisatie zijn eigen unieke omstandigheden heeft en het niveau van MVO-engagement varieert.

  Over het algemeen worden bedrijven die alleen gericht zijn op winstmaximalisatie en weinig aandacht besteden aan de impact van hun activiteiten op het milieu, de samenleving en de werknemers, beschouwd als niet MVO-bedrijven. Deze bedrijven proberen zo veel mogelijk winst te maken, zelfs als dit ten koste gaat van anderen.

  Daadwerkelijke betrokkenheid in MVO is variërend

  Dit gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat de meeste bedrijven wel in enige mate aandacht besteden aan MVO, maar dat het niveau van betrokkenheid varieert. Sommige bedrijven zijn bijvoorbeeld alleen gericht op het minimaliseren van hun negatieve impact op het milieu en de samenleving, terwijl andere bedrijven actief proberen om een positieve bijdrage te leveren door bijvoorbeeld te investeren in duurzame projecten of het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Het is daarom belangrijk om bedrijven te evalueren op basis van hun individuele MVO-prestaties in plaats van ze in een specifieke categorie te plaatsen.

   2 gedachten over “Waarom bedrijven nu al aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen?

   Reacties zijn gesloten.