Waarom juist nu bomen planten voor een beter milieu?

Bijdragen aan milieu door bomen planten

Bomen planten is een van de meest effectieve manieren om het milieu te verbeteren. Bomen zijn een essentieel onderdeel van het milieu, omdat ze zuurstof produceren, CO2 absorberen, de lucht reinigen, water filteren en de bodem verbeteren. Bovendien bieden bomen schaduw, voorkomen erosie en verbeteren ze de luchtkwaliteit. Maar wist je dat standaard bomen planten in een bos onvoldoende CO2 opneemt en niets doet voor het milieu (o.a. fijnstof, NOx)? Wist je dat het effect van bomen planten op het milieu veel beter is met de unieke Viridi Air aanplantwijze en geselecteerde luchtzuiverende boomsoorten voor de reductie van CO2 en luchtvervuiling?

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Hoe bomen planten voor het milieu?

  Het planten van bomen is een eenvoudig proces dat iedereen kan doen. Als eerste moet je een geschikte locatie kiezen. Kies een locatie die voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen heeft. Vervolgens moet je de juiste boomsoort kiezen. Kies een boomsoort die geschikt is voor de locatie en het klimaat. Daarna moet je de grond voorbereiden. Verwijder alle onkruiden en bemest de grond. Vervolgens moet je de boom planten. Zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn met aarde. Als laatste moet je de boom water geven en de grond rondom de boom structureel vochtig houden.

  Is het doel: bomen planten voor minder CO2 maar ook voor de uitstoot die in de buitenlucht hangt (fijnstof, roet, VOC’s) te verminderen? Kies dan voor luchtzuiverende bomen en een BBA-technische aanpak. Alles over deze unieke methode is te vinden op www.viridiair.nl.

  Bomen planten voor het milieu

  Voordelen van bomen planten voor milieu verbetering

  Bomen planten heeft veel voordelen voor het milieu. Hieronder staan enkele van de voordelen:

  • Bomen absorberen CO2 uit de lucht en produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
  • Bomen helpen bij het reguleren van de temperatuur, waardoor de stedelijke hitte-eilandeffecten worden verminderd.
  • Bomen helpen bij het filteren van water, waardoor de waterkwaliteit verbetert.
  • Bomen helpen bij het voorkomen van erosie, waardoor de bodemkwaliteit verbetert.
  • Bomen bieden schaduw, waardoor het comfort in stedelijke gebieden wordt verhoogd.
  • Bomen verbeteren de biodiversiteit, waardoor de leefomgeving voor dieren en planten wordt verbeterd.

  Voorbeelden van bomen planten

  Er zijn veel voorbeelden van bomen planten. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • Het planten van bomen in stedelijke gebieden om de luchtkwaliteit te verbeteren.
  • Het planten van bomen langs rivieren om de waterkwaliteit te verbeteren.
  • Het planten van bomen in landbouwgebieden om de bodemkwaliteit te verbeteren.
  • Het planten van bomen in stedelijke gebieden om de stedelijke hitte-eilandeffecten te verminderen.
  • Het planten van bomen in stedelijke gebieden om de biodiversiteit te verbeteren.

  Statistieken over bomen planten en milieu

  Volgens de Wereldbank hebben bomen planten voor het milieu een aanzienlijke impact gehad op het milieu. In 2017 hebben bomen planten geleid tot een vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 8 miljoen ton. Bovendien hebben bomen planten geleid tot een vermindering van de stedelijke hitte-eilandeffecten met meer dan 5%.

  Bomen planten milieu

  Conclusie

  Bomen planten is een effectieve manier om het milieu te verbeteren. Bomen helpen bij het absorberen van CO2 uit de lucht, het filteren van water, het voorkomen van erosie en het verbeteren van de biodiversiteit. Bovendien hebben bomen planten geleid tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en de stedelijke hitte-eilandeffecten. Het planten van bomen is een eenvoudig proces dat iedereen kan doen. Door bomen te planten, kunnen we het milieu verbeteren en de leefomgeving voor mens en dier verbeteren.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: