Wat valt er onder duurzaam ondernemen?

Wat valt er onder duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een term die steeds vaker wordt gebruikt in de zakelijke wereld. Maar wat valt er precies onder duurzaam ondernemen? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van duurzaam ondernemen en wat het betekent voor bedrijven.

  Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

  Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Wat is duurzaam ondernemen?

  Duurzaam ondernemen is een manier van ondernemen waarbij bedrijven rekening houden met de sociale, economische en milieueffecten van hun activiteiten. Het is een manier van ondernemen waarbij bedrijven niet alleen gericht zijn op het vergroten van hun winst, maar ook op het verminderen van hun negatieve impact op de samenleving en het milieu.

  Duurzaam ondernemen is een breed begrip dat verschillende aspecten omvat. Het omvat zowel de manier waarop bedrijven hun producten en diensten produceren, als de manier waarop ze hun bedrijfsvoering organiseren.

  De drie pijlers van duurzaam ondernemen

  Duurzaam ondernemen is gebaseerd op drie pijlers: sociale verantwoordelijkheid, milieubescherming en economische verantwoordelijkheid.

  Sociale verantwoordelijkheid

  Sociale verantwoordelijkheid is het streven naar een duurzame samenleving waarin bedrijven rekening houden met de behoeften en belangen van hun medewerkers, klanten, leveranciers en de gemeenschap. Bedrijven die sociale verantwoordelijkheid nastreven, zorgen ervoor dat hun activiteiten geen schade toebrengen aan de samenleving en dat ze bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van hun medewerkers, klanten en leveranciers.

  Milieubescherming

  Milieubescherming is het streven naar een duurzame samenleving waarin bedrijven rekening houden met de milieueffecten van hun activiteiten. Bedrijven die milieubescherming nastreven, zorgen ervoor dat hun activiteiten geen schade toebrengen aan het milieu en dat ze bijdragen aan de verbetering van de milieukwaliteit.

  Economische verantwoordelijkheid

  Economische verantwoordelijkheid is het streven naar een duurzame samenleving waarin bedrijven rekening houden met de economische effecten van hun activiteiten. Bedrijven die economische verantwoordelijkheid nastreven, zorgen ervoor dat hun activiteiten geen schade toebrengen aan de economie en dat ze bijdragen aan de verbetering van de economische situatie van hun medewerkers, klanten en leveranciers.

  duurzaam ondernemen en het nut ervan

  Voordelen van duurzaam ondernemen

  Duurzaam ondernemen biedt bedrijven vele voordelen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Het vermindert de milieueffecten van bedrijfsactiviteiten.
  • Het verbetert de reputatie van het bedrijf.
  • Het vergroot de betrokkenheid van medewerkers.
  • Het vermindert de kosten van bedrijfsactiviteiten.
  • Het vergroot de kansen op nieuwe markten.
  • Het vergroot de kansen op investeringen.

  Voorbeelden van duurzaam ondernemen

  Er zijn veel verschillende manieren waarop bedrijven duurzaam kunnen ondernemen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Het verminderen van energieverbruik door het gebruik van energiezuinige apparatuur.
  • Het verminderen van afval door het gebruik van hernieuwbare materialen.
  • Het verminderen van waterverbruik door het gebruik van waterbesparende technologieën.
  • Het verminderen van CO2-uitstoot door het gebruik van duurzame energiebronnen.
  • Het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen door het gebruik van milieuvriendelijke technologieën.
  • Het verminderen van de kosten van bedrijfsactiviteiten door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

  Conclusie

  Duurzaam ondernemen is een manier van ondernemen waarbij bedrijven rekening houden met de sociale, economische en milieueffecten van hun activiteiten.

   Word ook Viridi Air Partner: download de brochure

   Viridi Air plant in publiek toegankelijke natuurgebieden (namens Viridi Air-partners, België en Nederland) unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Word ook Viridi Air Partner: voor slechts €5,50 p/boom en ontvang het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Een gedachte over “Wat valt er onder duurzaam ondernemen?

   Reacties zijn gesloten.