Welke bedrijven planten nu eigenlijk bomen voor een goed doel?

Welke bedrijven planten bomen voor een goed doel

Er zijn bedrijven die bomen planten namens een goed doel of als onderdeel van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen-initiatieven. Dit wordt vaak gedaan als een manier om de impact van de activiteiten van het bedrijf op het milieu te compenseren of als een manier om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Er zijn verschillende goede doelen en non-profitorganisaties die zich richten op het planten van bomen, zoals Viridi Air, TReNet en het Fonds van flora en fauna.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Bomen planten voor een goed doel in de praktijk

  Bovenstaande organisaties werken vaak samen met bedrijven om gezamenlijke projecten op te zetten en om de kosten van het planten van bomen te financieren. Sommige bedrijven hebben ook hun eigen programma’s voor het planten van bomen, waarbij ze bijvoorbeeld een bepaald aantal bomen planten voor elke verkoop die ze doen of voor elke aankoop die klanten bij hen doen. Dit kan ook een manier zijn om hun merk te promoten en zich te onderscheiden van andere bedrijven in hun branche.

  welke bedrijven voor een goed doel bomen planten

  Enkele bedrijven die bomen planten voor een goed doel

  Er zijn veel bedrijven die bomen planten voor een goed doel. Hier zijn enkele voorbeelden van bedrijven die zich inzetten voor het planten van bomen:

  1. Patagonia: Dit outdoorkledingbedrijf plant bomen als onderdeel van hun missie om een ​​positieve impact te hebben op het milieu. Ze werken samen met verschillende non-profitorganisaties om bomen te planten in kwetsbare ecosystemen over de hele wereld.
  2. Ecosia: Dit is een zoekmachine die bomen plant met advertentie-inkomsten. Elke keer dat iemand een zoekopdracht uitvoert via Ecosia, worden advertentie-inkomsten gebruikt om bomen te planten in gebieden die het meest kwetsbaar zijn voor ontbossing.
  3. Better World Books: Dit bedrijf verkoopt tweedehands boeken en plant een boom voor elke aankoop die ze ontvangen. Ze werken samen met non-profitorganisaties om bomen te planten in verschillende delen van de wereld.
  4. Tentree: Dit kledingmerk heeft als doel om tegen 2030 één miljard bomen te planten. Ze werken samen met non-profitorganisaties om bomen te planten in gebieden die zijn getroffen door bosbranden, ontbossing en andere milieuproblemen.
  5. Allbirds: Dit schoenenbedrijf plant bomen als onderdeel van hun missie om de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren. Ze werken samen met Trees for the Future om bomen te planten in gebieden die het meest kwetsbaar zijn voor ontbossing.

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die bomen planten voor een goed doel. Er zijn veel meer bedrijven die zich inzetten voor het planten van bomen en andere duurzame initiatieven om hun impact op het milieu te minimaliseren.

  Is het slim om bomen te planten voor een goed doel?

  Ja, het is slim dat bedrijven bomen planten voor een goed doel, omdat bomen essentieel zijn voor het behoud van onze planeet en een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van klimaatverandering. Bomen absorberen kooldioxide uit de atmosfeer, produceren zuurstof en verminderen de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer. Bovendien bieden bomen habitats voor vele soorten dieren en dragen ze bij aan het behoud van biodiversiteit.

  bedrijven die bomen planten voor een goed doel  Door bomen te planten als onderdeel van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen en een positieve impact hebben op het milieu. Dit kan ook bijdragen aan hun reputatie en klantloyaliteit, omdat steeds meer consumenten merken willen kopen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

  Marketing en bomen planten voor een goed doel

  Het is ook belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat het planten van bomen niet alleen een marketingtactiek is, maar ook een echte inzet voor duurzaamheid en het milieu. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat de bomen op een verantwoorde en duurzame manier worden geplant en beheerd en dat ze samenwerken met gerenommeerde non-profitorganisaties die zich inzetten voor het behoud van bossen en de biodiversiteit.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: