Welke boom is het beste voor het milieu?

Welke boom is het beste voor het milieu

Bomen zijn een essentieel onderdeel van het milieu. Ze helpen bij het reguleren van het klimaat, het verminderen van luchtvervuiling, het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van erosie. Bomen zijn ook een belangrijke bron van voedsel, schaduw en schoonheid. Maar welke bomen zijn het beste voor het milieu? Viridi Air plant juist bomen die goed zijn voor de opname van CO2 maar ook het grondwaterpeil en voor minder luchtvervuiling.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Verschillende soorten bomen

  Er zijn veel verschillende soorten bomen die milieuvriendelijk zijn. Sommige van de meest populaire soorten zijn:

  • Zwarte els: de zwarte Els is een van de meest voorkomende bomen in het milieu. Ze zijn sterk en duurzaam, waardoor ze een lange levensduur hebben. Elzen zijn ook goed voor het milieu omdat ze veel zuurstof produceren, NOx filteren en veel schaduw bieden.
  • Cipressen: Cipressen zijn een ander type boom dat milieuvriendelijk is. Ze zijn sterk en duurzaam, waardoor ze een lange levensduur hebben. Cipressen zijn ook goed voor het milieu omdat ze veel fijnstof opnemen.
  • Kastanjebomen: Kastanjebomen zijn een type boom dat sterk en duurzaam is. Hierdoor hebben ze een lange levensduur. Kastanjebomen zijn ook goed voor het milieu omdat ze kleine deeltjes in de buitenlucht goed op kunnen nemen (fijnstof).
  • Esdoorns: Esdoorns zijn een ander type boom dat milieuvriendelijk is. Ze zijn sterk en duurzaam, waardoor ze een lange levensduur hebben. Esdoorns zijn ook goed voor het milieu omdat ze veel zuurstof produceren en veel schaduw bieden.
  • Lariks: Lariksen (Lorken) zijn goed voor de opname van fijnstof. Ze zijn sterk, duurzaam en hebben een lange levensduur. Lorken zijn daarom goed voor het milieu omdat ze veel CO2 opnemen, schaduw bieden, luchtvervuiling opnemen en het grondwaterpeil optimaal houden.
  boom planten voor het milieu

  Voordelen van bomen

  Bomen hebben veel voordelen voor het milieu. Hier zijn enkele van de meest voorkomende voordelen:

  • Klimaatregulatie: Bomen helpen bij het reguleren van het klimaat door het absorberen van koolstofdioxide uit de lucht en het produceren van zuurstof. Dit helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het verminderen van de opwarming van de aarde.
  • Luchtvervuiling: Bomen helpen bij het verminderen van luchtvervuiling door het absorberen van schadelijke stoffen uit de lucht. Dit helpt bij het verminderen van de gezondheidsrisico’s die verband houden met luchtvervuiling.
  • Waterkwaliteit: Bomen helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit door het filteren van schadelijke stoffen uit het water. Dit helpt bij het verminderen van de gezondheidsrisico’s die verband houden met vervuild water.
  • Erosiebestrijding: Bomen helpen bij het verminderen van erosie door het absorberen van water en het voorkomen van erosie. Dit helpt bij het verminderen van de schade die wordt veroorzaakt door erosie.
  • Voedsel: Bomen produceren voedsel zoals noten, vruchten en zaden. Dit helpt bij het verbeteren van de voedselzekerheid in gebieden met weinig voedsel.
  • Schaduw: Bomen bieden schaduw, wat helpt bij het verminderen van de temperatuur in gebieden met veel zonlicht. Dit helpt bij het verminderen van de energiekosten voor airconditioning.
  • Schoonheid: Bomen voegen schoonheid toe aan het landschap en verbeteren de leefomgeving. Dit helpt bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid van mensen die in de buurt wonen.

  Conclusie

  Uit dit artikel blijkt dat er veel verschillende soorten bomen zijn goed zijn voor het milieu. Als je bomen gaat planten denk dan niet alléén aan CO2 opname maar ook aan luchtvervuiling (o.a. fijnstof).

   Download de Brochure

   Viridi Air plant, in eigen projecten (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook luchtvervuiling uit de lucht filteren (o.a. fijnstof, NOx en VOC's-vluchtige chemische stoffen). Goed voor het klimaat, biodiversiteit en dus ook voor de gezondheid. Laat Viridi Air namens jullie bedrijf ook deze inheemse bomen planten. Voor slechts €5,50 p/boom! Meehelpen mag ook (b.v. met collega's). Tevens inbegrepen: Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: