Willen jullie succesvol bomen planten voor een goed doel?

Tegenwoordig wilt ieder bedrijf meer doen dan alleen winst nastreven. Iets betekenen voor het klimaat, maatschappij, personeel of vanuit idealisme. Daar draait het steeds vaker om. En daar is niks mee uiteraard. De maatschappij waardeert het. Klanten, burgers, leveranciers, personeel….en wie dan ook met een bepaalde relatie met jullie bedrijf. Het is belangrijk dat je een uitgangspunt zoekt dat puur is. Daarmee bedoelen wij dat het goed is voor de maatschappij en niet alleen bedoelt moet zijn om een goede indruk te maken op de maatschappij om daarmee meer winst te behalen. Uiteraard mag dit wel een achterliggende gedachte zijn maar het gaat erom dat je als bedrijf begrijpt dat iedereen op deze aarde zijn verantwoordelijkheid mag nemen voor een betere wereld/aarde. Een goed doel ondersteunen zal daar zeker bij helpen. Al is het maar minuscuul: alle beetjes helpen. In deze blog zullen we ingaan op bomen planten voor een goed doel.

  Download de Brochure

  Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:  Wat is een goed doel en wat heb je er als bedrijf aan?

  Ieder bedrijf (o.a. eenmanszaak, BV) is opgericht met een winstoogmerk. Is dat niet het geval dan spreken we vooral over een stichting of een vereniging. Laatst genoemde rechtspersonen streven juist geen winst na. Laatste decennia worden ze vaak opgericht voor een “goed streven”. Dat kan bijvoorbeeld iets gezonds zijn of iets goed voor het klimaat. Denk aan een stichting die zich inzet voor gezond eten. Voor meer groente en fruit op scholen. Of een sportvereniging die trainingen en wedstrijden organiseert voor voetbal. Of voor een andere sport zoals judo, atletiek of turnen.

  Een goed doel is een rechtspersoon zonder winstoogmerk dat zich inzet voor een maatschappelijk goed streven of dat ondersteunt. Bijvoorbeeld een stichting die zich inzet voor meer onderzoek naar kanker of een zeldzame ziekte.

  Het onderscheid is echter niet altijd even duidelijk zo zijn er wel degelijk bedrijven met winstoogmerk die een goed doel nastreven. Zeker de laatste jaren is dat het geval. Er zijn nogal wat stichtingen en verenigingen geweest die gigantische kosten maakten aan b.v. lonen. Om zodoende dus te profiteren van de inkomsten onder het mom “goed doel”. De maatschappij was daar behoorlijk klaar mee. De oprechtheid van een stichting als goed doel werd steeds troebeler.

  Om die reden is Viridi Air een bedrijf maar wat toch een goed doel nastreeft. Puur om oprecht te zijn en toch een goed doel na te streven. Het kan soms ook niet anders. Een goed doel wil ook meer bekendheid creëren en dan is opereren als een bedrijf soms wat praktischer.

  Viridi Air zet zich in als goed doel. Voor meer schone lucht. Schonere lucht voor de gezondheid of het klimaat. Dat kan door bomen te planten. Met bomen haal je sowieso CO2 uit de buitenlucht. Daarnaast kun je door bepaald type bomen te planten ook luchtvervuiling uit de buitenlucht halen. Hierbij moet je denken aan vervuiling zoals fijnstof, NOx, VOC’s, ammoniak en ozon. Belangrijk is het dan om bomen te planten die deze luchtvervuiling ook daadwerkelijk uit de buitenlucht weten te halen. Naaldbomen kunnen dit heel goed met fijnstof en loofbomen vooral met gassen zoals VOC’s. En zoals gezegd…iedere boom haalt CO2 uit de buitenlucht.

  Om een optimaal resultaat te behalen is het wel van belang om naast het type boom ook op de plantwijze en kwaliteit van de bodem te letten. De bodem is en blijft de basis als het gaat om bomen planten. Als je gaat bomen planten voor een goed doel is ook de plantwijze van belang. Viridi Air plant uitsluitend in stroken in open gebied. Op die manier vormen we unieke luchtzuiverende filterstroken. Bomen planten voor een goed doel als schone lucht werkt alleen als volgens de BBA wijze wordt geplant (bodem, boom, architectuur).

  Waarom bomen planten voor een goed doel?

  Nu we helder hebben wat een goed doel is kunnen we het nut onderzoeken om dit toe te passen in combinatie met bomen planten. Bomen planten voor een goed doel wordt namelijk reeds veel toegepast. Is het dan nog wel nodig? Of origineel? Die vraag kunnen we ons terecht stellen.

  Veelal zien we bedrijven die bomen planten voor een goed doel met als hoofddoel; klimaat/CO2 compensatie. Daar is op zich niks mee maar wees kritisch. Weet allereerst dat je door het planten van bomen voor een goed doel meer kan doen dan alleen focussen op het klimaat/CO2. Op de juiste manier bomen planten kan ook erg nuttig zijn om de luchtvervuiling uit de buitenlucht te filteren.  

  Wil je echt per sé bomen planten ter compensatie van CO2 wees dan ook eens kritisch op jezelf. Waarom niet eens zelf eerst het operationele proces letterlijk opschonen? En aldaar reduceren van CO2. Bij Viridi Air is dat een vereiste. Zij werken uitsluitend samen met bedrijven die aantoonbaar bijdragen aan schone lucht. Geen enkel ander bedrijf stelt die regel. Het maakt deelnemende bedrijven gelijk uniek en origineel….maar vooral ook schoon en zuiver. Als deelnemend bedrijf draag je dus sowieso al zelf bij aan schone lucht en daarbij ga je meedoen met het planten van bomen als goed doel. Met als goede doel bomen planten om bij te dragen aan klimaat maar ook aan de gezondheid (immers er wordt luchtvervuiling uit de lucht gefilterd).

  Bomen planten voor een goed doel is dus niet uniek als je het alleen doet voor het klimaat. Wel als je het ook gaat doen om de luchtkwaliteit buiten te verbeteren. Met Viridi Air heb je direct een nuttig initiatief te pakken om bomen te planten voor een goed doel.

   Download de Brochure

   Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie:   Nadelen bomen planten voor een goed doel?

   Zoals we eerder al beschreven zijn er wat nadelen aan het planten van bomen voor een goed doel.

   • Vaak is het primaire doel- klimaat en dat is echt te beperkt. Kijk bij Viridi Air want bepaalde boomsoorten dragen ook bij aan de luchtkwaliteit;
   • Veel projecten zijn in Afrika of Zuid-Amerika…..oncontroleerbaar en nooit meer te zien;
   • Veel projecten in het buitenland bestaan slechts uit het planten van één boomsoort, monoculturen;
   • Veel projecten zijn in het buitenland en dragen niet bij aan de biodiversiteit;
   bomen planten voor een goed doel

   Voordelen bomen planten voor een goed doel bij buitenlandse projecten?

   • Nuttig voor het klimaat/CO2 opslag;

   Voordelen bomen planten voor een goed doel bij Viridi Air

   • Door het planten van bomen méér doen dan klimaat en CO2 opslag – ook gericht op verbetering van de luchtkwaliteit;
   • Lokaal, uitsluitend worden in Nederland bomen geplant;
   • Gevarieerde aanplant van bomen zodat meerdere type luchtvervuiling uit de lucht worden gehaald maar ook de biodiversiteit toeneemt;
   • Inbegrepen is ook marketing exposure voor deelnemende bedrijven (partners);
   • Meer zichtbaarheid voor jullie eigen bijdrage aan schone lucht. O.a. door het ontvangen van het Schone Lucht-certificaat;

   Conclusie over bomen planten voor een goed doel

   Het planten van bomen voor een goed doel is een goed idee. Toch adviseren wij een ieder om het multifunctioneel te doen. Dus niet alleen ter CO2 compensatie maar ook tegen fijnstof, NOx, ammoniak, VOC’s, enz. En zeker ook voor de biodiversiteit en tracht allereerst ook om zelf bij te dragen aan schone lucht met een bedrijf!

    Download de Brochure

    Viridi Air plant in eigen projecten, namens diverse bedrijven (België en Nederland), unieke luchtzuiverende bomen die naast CO2 ook fijnstof uit de lucht filteren. Slechts €5,50 p/boom en incl. Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label & promotie/marketing exposure. Download de brochure voor meer informatie: