Alles begint met de bodem………

Het is koud, mistig en ik loop ergens in een kaal weiland, ver van de bebouwde kom. Een locatie beoordelen of het geschikt is om er bomen te planten voor meer schone lucht via onze buitenfilterprojecten.
Voorzichtig neem ik met mijn hand een graai in de bodem. Een vrijwilliger van een natuurclub die met mij is meegelopen vraagt of ik geen handschoenen nodig heb.
“nee,….ik wil de bodem voelen, ruiken en bijna proeven zelfs” leg ik haar uit.
“Dat is interessant. Waar is dat goed voor eigenlijk?” vraagt ze terwijl ik de klomp met zand alvast op beoordeel op kleur, aantal bewegende beestjes en vochtgehalte.

“Het is net als met een lekkere taart bakken. Alles begint met een goede bodem. Zonder bodem geen houvast, smaak en structuur. En zo is dat met bomen plaatsen in de grond ook. Voor ons (Viridi Air) is dat heel belangrijk omdat we heel specifiek planten in smalle stroken die veel wind gaan opvangen omdat ze ver van elkaar af staan. Puur en alleen met als doel om de lucht schoner te maken van o.a. fijnstof, NOx, ammoniak, ozon maar ook CO2. Om dat doel te bereiken wil je dat de bomen zich snel op het gemak voelen, aanslaan en mooi gaan groeien. Alles begint met een goede bodem.”

Als we verder lopen komen we langs een kastanjeboom. Ik zie wat kastanjes op de grond liggen.
“Mag ik een tas vullen denk je” vraag ik?
“tuurlijk, maar wat ga jij er van maken dan?”
“ik wil als mijn kindjes terug zijn van school een kastagnetaart maken met ze en ze leren dat de natuur niet alléén ons helpt aan schone lucht maar ook aan lekker eten…..alles begint met een goede bodem”

schone en gezonde lucht door luchtzuiverende bomen

2 gedachten over “Alles begint met de bodem………

Reacties zijn gesloten.