Alles wat je aandacht geeft gaat groeien!

Als ik mijn fiets pak om een potentiële klant te bezoeken heb ik de wind in de rug. Echter, na 10 minuten beginnen er druppels te vallen die niet op Buienradar stonden. Paraplu ligt thuis…..omdraaien zou betekenen dat ik te laat aankom. Ik rijd dus door en kom op bestemming aan: met natte kleding en soppend geluid in mijn schoenen.

“….wil je een handdoekje om je haren te drogen…?” vraagt een dame achter de receptie waar ik me aanmeld.
“….doe maar een kleintje; uw collega moet nog wel zien dat ik de moeite heb genomen om een half uur te fietsen door de regen…..”.
De dame lacht en geeft me toch maar een grotere handdoek.
Terwijl ik mijn natte haren sta te drogen komt mijn contactpersoon me halen en wordt snel bijgepraat door de receptioniste.
Het ijs is weer gebroken.

Als we aan de spreektafel zitten komen we ter zake en praten we over het eventueel wel/niet partner worden bij Viridi Air.
Ieder bedrijf ‘moet’ echter zelf aantonen wat ze aan de bron bijdragen voor schone lucht. Daarna volgt een eventuele toelating. Dit om te voorkomen dat vervuilende bedrijven via ons luchtzuiverende bomen gaan planten om het imago te vergroenen (ook wel greenwashing genaamd).

Meneer heeft het afgelopen jaar diverse verbeteringen getroffen ten bate van de luchtkwaliteit.
“….misschien kun je ook het personeel actief bij laten dragen aan schone lucht…?” vraag ik hem.

Hij kijkt me vragend aan waarop ik maar even ga staan, mijn been op het bureau zet, en mijn broekspijp inknijp.
Terwijl het water op het bureau sijpelt vertelt hij dat de bereidheid om met de fiets naar het werk te gaan er bij zijn personeel niet in zit omdat ‘niemand het doet’.
“….maar na vandaag, jouw idee heeft me getriggerd…”

Alles wat je aandacht geeft gaat groeien.