CO2 uit de lucht halen met een waterstofauto

“…………Een nieuwe techniek kan 99 procent van de CO2 uit de lucht halen met hulp van waterstof. Is dit de techniek die onze lucht zuivert en CO2-reductie van bedrijven overbodig maakt? Het systeem gebruikt een opgerold membraan om CO2 te filteren. Stel je voor: simpelweg door rondjes te rijden in je auto, kun je de wereld een betere plek maken. Zo’n droom komt misschien een beetje dichterbij dankzij onderzoek van de University of Delaware uit de Verenigde S. Zij maakten een systeem dat 98 procent van de CO2 uit de lucht kan halen. De onderzoekers kwamen op het idee vanwege hun onderzoek naar brandstofcellen. Zulke cellen zetten waterstof in combinatie met zuurstof uit de lucht om in elektriciteit en water. Dit is het principe achter de waterstofauto. Maar de brandstofcel die de onderzoekers gebruikten in hun onderzoek, bleek heel slecht tegen CO2 te kunnen: als er teveel van het broeikasgas in de lucht zat, lukte het de innovatieve cel niet om elektriciteit te maken.

CO2 filteren
Maar die gevoeligheid voor CO2 was een vloek en een zegen. De wetenschappers bedachten dat een systeem dat zo gevoelig is voor CO2, het waarschijnlijk ook goed kan filteren.

Dus maakten ze een brandstofcel in combinatie met een speciaal membraan (een heel dun vliesje) dat CO2 doorlaat, maar de rest niet. Er komt lucht binnen in het systeem, samen met waterstof. De brandstofcel doet zijn werk, maar voert de CO2 door het membraan weg. Uit het systeem komt vervolgens de gefilterde lucht en elektriciteit. De CO2 moet vervolgens wel ergens worden opgeslagen, anders komt deze ook weer uit het systeem……………………..” (Bron: www.change.inc)

CO2 uit de lucht halen met een waterstofauto

Een gedachte over “CO2 uit de lucht halen met een waterstofauto

  1. Pingback: Roetfilter

Reacties zijn gesloten.