De luchtkwaliteit in Brabant is dramatisch slecht

“…..Verwacht geen toeters en bellen van het station dat komende jaren door Brabant trekt om luchtkwaliteit te meten. De installatie ziet er van de buitenkant niet heel anders uit dan de doorsnee gesloten aanhanger. Vooruit, er steken twee pijpen uit het dak, maar dat is het dan ook wel.

Toch is Henk Verdijk blij met het mobiele meetstation dat tot de zomer bij hem in de wijk Molenhoek staat. De Rosmalenaar, lid van de werkgroep A59-Oost, wil wel eens helder hebben hoe het zit met de uitstoot van verkeer op de A59. ,,Het lawaai, dat hoor je. Maar het fijnstof, daar merk je niet zo gauw wat van. Terwijl dat veel schadelijker kan zijn voor de gezondheid”, zegt Verdijk, die zelf geen longklachten heeft en dat graag zo wil houden.

Het mobiele meetstation staat sinds begin dit jaar aan de rand van een speelveldje, naast een rode schommel. ,,Ik wil wel weten wat de extra bijdrage van de weg aan het fijnstofniveau is en of daarmee de normen en de jongste advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO, red.), worden overschreden. En of dat een punt is van grote zorg……” (Bron:https://www.bd.nl/brabant/luchtkwaliteit-in-brabant-is-een-ziektemaker-en-daar-kun-je-niet-aan-ontsnappen~ae40b42f/)

De luchtkwaliteit in Brabant is dramatisch slecht

3 gedachten over “De luchtkwaliteit in Brabant is dramatisch slecht

Reacties zijn gesloten.