De luchtkwaliteit in Sarajevo is dodelijk momenteel!

luchtkwaliteit bosnië

Sarajevo heeft op dit moment last van giftige smog wat leidt tot een slechte luchtkwaliteit en zo’n 3300 doden per jaar (Bosnië en Herzegovina heeft slechts 3,2 miljoen inwoners). De LKI (luchtkwaliteit index) staat op 169 momenteel wat betekent dat iedereen zichzelf moet beschermen.

Oorzaken dat het nu zo erg is: steenkool (voor verwarming), de verouderde voertuigen maar ook ijzerertsfabrieken zoals die van Arcellor Mittal dragen allemaal hun steentje bij.

Een andere oorzaak is de ligging. Sarajevo ligt in een dal en heeft hoge gebouwen. Door hoge gebouwen kan de wind niet goed zijn werk doen en blijft vervuiling makkelijker hangen. Dat is ook de reden dat in steden vaak de luchtkwaliteit minder is.

Binnenshuis werkt het niet anders. Er is vervuiling en als je dan NIET ventileert blijft ‘het’ hangen met allerlei nare gevolgen.

Conclusie: minder vervuilen aan de bron en zorgen voor meer ventilatie zowel binnen als buitenshuis! Zorgen voor goede filters en regelmatig onderhoud. Als je wilt weten hoe Viridi Air dat doet met de buitenlucht (100% groen en duurzaam) neem een kijkje op onze website. Wat wij doen is ideaal voor bedrijven die op een unieke manier bij willen dragen aan duurzaam ondernemen of MVO.

Een gedachte over “De luchtkwaliteit in Sarajevo is dodelijk momenteel!

Reacties zijn gesloten.