De luchtvervuiling in Madrid is zo erg dat inwoners woensdag door de politie werden opgeroepen om niet buiten te gaan sporten.

“…..de luchtvervuiling heeft een niveau bereikt waarop die schade kan toebrengen aan de gezondheid van mensen. Daarvoor waarschuwt het departement dat toezicht houdt op de luchtkwaliteit in de Spaanse hoofdstad. De politie verzoekt inwoners van Madrid om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is. Vooral kinderen jonger dan 6 jaar, 65-plussers en mensen met long- en hartaandoeningen worden opgeroepen om binnen te blijven. Het stadsbestuur herhaalt de waarschuwing van de politie. Volgens het Spaanse ministerie van Milieu wordt de luchtvervuiling verergerd doordat er veel lucht vanuit Afrika naar Spanje wordt geblazen. Daardoor zitten er veel zanddeeltjes in de lucht. Dat belemmert het zicht, zorgt voor vieze ramen en andere oppervlaktes en is gevaarlijk voor mensen die de vuile lucht inademen…..” (Bron: https://www.nu.nl/buitenland/6244607/luchtvervuiling-in-madrid-zo-erg-dat-politie-oproept-niet-buiten-te-sporten.html)

Een gedachte over “De luchtvervuiling in Madrid is zo erg dat inwoners woensdag door de politie werden opgeroepen om niet buiten te gaan sporten.

Reacties zijn gesloten.