Geurhinder: voor de één is het goed ingezette marketing en voor de ander slechte reclame!

horeca stankoverlast

Als ik bij ons de straat uit loop komt mij de geur van een restaurant tegemoet. Persoonlijk vind ik dat heerlijk en krijg ik zin om lang te dineren……….

Die mening wordt niet door iedereen gedeeld. Sterker nog, er zijn heel veel mensen waar het woongenot bederft wordt door geurhinder van de HORECA. Als je daar in de buurt woont is dat vervelend.
De Horeca ondernemer heeft overigens als plicht zorg te dragen voor minimale #geurhinder. Daar mag je hem netjes op aanspreken.

De geur van gebakken etenswaar in de buitenlucht is overigens meer een signaal dat er iets in de keukenfiltratie niet in orde is.
Het zijn de “gebakken” vetresten die in het ventilatiesysteem en luchtkanalen voor de geurhinder in de omgeving zorgen.

Mensen die tegen mij over stank beginnen probeer ik uit te leggen dat de horeca ondernemer zijn zaakje niet op orde heeft. Als Schone Lucht Storyteller en blogger krijg ik regelmatig vragen hierover.

In mijn netwerk heb ik hierover wel eens contact met ACM processed air B.V. Zij hebben namelijk een systeem dat er voor zorgt dat er geen vetresten blijven plakken in het ventilatiekanaal of -systeem.
En dus géén geurhinder. Link naar het systeem (zie opmerkingen).
Ken jij een Horeca onderneming die hier ook last van heeft? Tag hem hieronder of……stuur mij anoniem een berichtje.
ACM zal dan subtiel contact opnemen.

Geurhinder: voor de één is het goed ingezette marketing en voor de ander slechte reclame!
#grootkeukenfiltratie #ventilatie