GEZOCHT: bedrijven of scholen (omgeving Wijk aan Zee) die mee willen werken aan een transparant (!) onderzoek of lokale verontreiniging van scheepvaart en/of zware industrie ook binnenhuis komt

vervuiling

Ik ben dringend op zoek naar bedrijven of scholen (omgeving Wijk aan Zee) die mee willen werken aan een transparant (!) onderzoek of lokale verontreiniging van scheepvaart en/of zware industrie (bv Tata Steel) ook binnenhuis komt. 

Vorige week sprak ik Martin van Zetten die begin dit jaar een onderzoek deed met zijn luchtreiniger in de omgeving van Wijk aan Zee.
Een luchtreiniger is een toestel dat binnenhuis staat en de luchtkwaliteit optimaliseert door deeltjes en gassen uit de lucht te filteren.

Volgens Martin is uit dat praktijkonderzoek gebleken dat er méér ‘ander type deeltjes’ (ultra fijnstoffen) in de luchtreiniger kwamen dan in andere regio’s in Nederland. Deze verontreinigende deeltjes zijn zeer waarschijnlijk afkomstig van de scheepvaart en/of zware industrie in het gebied.
Of deze aanname klopt (herkomst scheepvaart of zware industrie) is extra onderzoek nodig.

Het doel is om weer kosteloos luchtreinigers te plaatsen op diverse locaties nabij Wijk aan Zee en vervolgens de afgevangen deeltjes te laten onderzoeken door een laboratorium.

De luchtreinigers zal Martin tijdens deze testfase kosteloos in het veld zetten, maar voor de kosten van het onderzoek zoekt hij een laboratorium die de kosten op zich wilt nemen.
Monsteranalyse voldoende?
Het gehele onderzoek wordt 100% transparant uitgevoerd en de resultaten zullen via mij, hier geplaatst worden.

Ken jij particulieren of bedrijven die kosteloos een luchtreiniger tijdelijk willen plaatsen in omgeving Wijk aan Zee?
of
Ken jij een laboratorium die een kosteloze analyse wilt verrichten op dit onderzoek? Tag ze hieronder, stuur me een bericht of direct contact met onderzoeksleider Martin van Zetten.