Grote bedrijven verduurzamen onvoldoende

“……De plannen van grote bedrijven om te verduurzamen zijn niet voldoende om al hun CO2-uitstoot terug te dringen, ondanks dat ze vaak wel zo zijn voorgesteld. Dat stellen New Climate Institute en Carbon Market Watch in een rapport. Daarin werden de klimaatplannen van 25 grote bedrijven, waaronder Unilever, bekeken. Die ondernemingen zijn goed voor 5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Bijna de helft van de onderzochte bedrijven, zoals voedingsmiddelenfabrikant Nestlé en de Braziliaanse vleesverwerker JBS, hebben geen specifieke toezegging gedaan om hun uitstoot in het jaar waarin ze CO2-neutraal willen zijn ook daadwerkelijk tot nul te hebben teruggebracht. De andere dertien komen gemiddeld tot een daling van de uitstoot van 40 procent, stelt het rapport.

De onderzoekers vonden drie bedrijven die wel goed op weg zijn om vrijwel volledig CO2-vrij te gaan werken. Dat zijn containervervoerder A.P. Møller-Maersk en telecombedrijven Vodafone en Deutsche Telekom……” (Bron: www.msn.com)

Grote bedrijven verduurzamen onvoldoende

2 gedachten over “Grote bedrijven verduurzamen onvoldoende

Reacties zijn gesloten.