Isoleren = ventileren: zorg voor een goed evenwicht met deze daglichtoplossingen

“….Op zoek naar een optimaal evenwicht tussen isolatie en ventilatie, met het oog op een gezonde én energie-efficiënte leefomgeving? Skylux stelt drie innovatieve producten voor: platdakramen, lichtkoepels en dakvensters voor schuine daken. Isolatie en ventilatie zijn belangrijk. Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden almaar belangrijker. Net daarom is kiezen voor een betere isolatie van je woning essentieel. En dat betekent niet enkel minder energie verbruiken maar ook meer ventileren om condens te voorkomen. Skylux biedt oplossingen aan die het perfecte evenwicht vormen tussen isolatie en ventilatie. Tegelijk geniet je van natuurlijk daglicht én een gezond binnenklimaat.
1. Platdakraam iWindow
Skylux heeft diverse oplossingen om isolatie en ventilatie te combineren, waaronder de vaste en opengaande platdakramen iWindow. Deze complete sets kunnen elektrisch geopend worden om frisse lucht binnen te laten en hebben een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K. Ideaal voor een optimale en energie-efficiënte binnenomgeving. Het strakke design krijg je erbovenop! De iWindow-platdakramen met dubbel of driedubbel glas zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook veruit de beste daglichtoplossing voor je plat dak. Ze zijn beschikbaar in meer dan 80 verschillende afmetingen, waardoor er een platdakraam op maat is voor elk project.
2. Koepels voor platte daken
Een andere mogelijkheid is een opengaande kunststofkoepel voor platte daken. Zo geniet je van een maximale lichtinval én een maximale thermische en akoestische isolatie. De innovatieve constructie in acrylaat of polycarbonaat is verkrijgbaar met verschillende wanden. Voor een EPB-conforme oplossing is de 4-wandige lichtkoepel de beste keuze. De voorgemonteerde manuele of elektrische bediening laat een optimale ventilatie van de ruimte toe en voorkomt vochtproblemen.
3. Dakvensters voor hellende daken
Heb jij een hellend dak? Daarvoor heeft Skylux kiepdakvensters met muggenhor aan de buitenkant ontwikkeld. Zo kan je je ruimte continu verluchten, terwijl je beschermd bent tegen insecten en andere ongewenste bezoekers. De 3-puntsvergrendeling voorkomt dat het raam volledig opendraait en combineert frisse buitenlucht met veiligheid en comfort, waardoor jij dag en nacht van een gezond binnenklimaat kan genieten……” (Bron: https://www.livios.be/nl/diensten/zoek-een-partner/10771-18661/skylux/partnerberichten/isoleren-ventileren-zorg-voor-een-goed-evenwicht-met-deze-daglichtoplossingen/)