Lees het verhaal van Bennie Geurts die overtuigd was van het nut van een luchtreiniger door het zien van de vervuilde filters na 3 weken!

luchtreiniger airdog Mesys

Soms moet je eerst de positieve resultaten zien voordat je het gaat aanschaffen. Zeker als het grote probleem onzichtbaar is en er (nog) geen klachten zijn. Dat ondervond Bennie Geurts van Mesys Industrial Air Systems BV.

Martin Zetten, van van Airdog benelux is een Partner bij Viridi Air en adviseert bedrijven om de binnenlucht te optimaliseren met luchtreiniging:
“….wat het systeem van Airdog uniek maakt is het duurzame: filters kunnen zelf gereinigd en hergebruikt worden. Dat scheelt uiteraard kosten maar heeft ook 0 impact op het #klimaat….” aldus Martin.

Ik vraag aan dhr. Geurts (directeur/eigenaar van MESYS) waarom hij de Airdog heeft aangeschaft:
“…eigenlijk hadden wij geen klachten maar Martin adviseerde ons de luchtkwaliteit te meten en een aantal weken de Airdog luchtreiniger uit te testen. Ons kantoor is gelegen nabij de werkplaats waar gelast wordt en spuitwerk plaats vindt. Daar komt veel #fijnstof en vluchtige organische stoffen vrij. Het personeel is daar beschermd tegen inademing van deze ongezonde stoffen maar volgens Martin was de kans groot dat een deel van die verontreiniging ook binnen het kantoor komt. Hoewel wij dit totaal niet geloofden had hij toch gelijk. De eerste metingen waren ‘te hoog’. Na inschakeling van de #luchtreiniger kwam de luchtkwaliteit weer binnen de normen. Wat ons vooral overtuigde waren de vervuilde filters. Die waren binnen 3 weken zwart van de vervuiling. Toen schrokken we want die rommel ademen we dus continu in. Na de test hebben we de luchtreiniger dus direct aangeschaft….”

N.B. Voor de luchtmeting is gebruikt van de Aeros van Airspect (ook een partner van Viridi Air).

Heb jij ooit wel eens getest wat je allemaal inademt, op kantoor of elders?