Ook in België gaan we nu luchtzuiverende bomen planten…..

bomen planten in België

Wat ooit begon als groene duurzame hobby voor schone lucht krijgt almaar meer fans, ambassadeurs, partners en volgers. Het begon jaren geleden op een groot perceel bosgrond waar ik bomen (voornamelijk grove den) op heb staan. Dat perceel had ik toen al ruim 10 jaar in bezit maar deed er zo weinig mee.

In die tijd werkte ik bij een groot bedrijf in Breda dat gespecialiseerd is in luchtzuivering. Ik merkte dat ik naast de binnenlucht ook de buitenlucht interessant vond.
Immers: Schone lucht is schone binnen- en buitenlucht en visa versa!

Ik Googelde over de boomsoort ‘grove den’ en al vrij snel kwam ik erachter dat deze bovengemiddeld goed de buitenlucht zuiverde van fijnstof.
Veel Universiteiten hebben onderzoek gedaan naar bomen & de luchtzuiverende werking ervan.
Conclusie, je kunt er grote hoeveelheden fijnstof, NO2, ozon, ammoniak, VOC’s en andere verontreiniging mee uit de buitenlucht halen (goed voor de gezondheid). Ja, CO2 doen ze ook (klimaat) maar mijn interesse ging naar de luchtvervuiling.
Het triggerde me om er over te gaan schrijven op LinkedIN (eind 2019).
Niet ongezien want steeds meer mensen gingen me ineens volgen…..
Ik ging op zoek naar andere kale percelen waar ik luchtzuiverende bomen op kon planten.
Puur uit passie (hobby) voor schone lucht.
Schone lucht op een 100% groene manier.
Ik vond het geweldig om zo ook een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld.

Op LinkedIN bleef ik wekelijks een paar keer schrijven en de hoeveelheid fans, volgers en ambassadeurs groeide snel.
De interesse was ook gewekt bij bedrijven die me contacten met de vraag om dit initiatief te mogen ondersteunen.
Ik had echter niet bedacht dat bedrijven de luchtzuivering met bomen zó interessant vonden.
Door alsmaar een groeiende interesse besloot ik in mei 2020 het commercieel open te stellen zodat bedrijven inderdaad hieraan kunnen meedoen.
Maar met één belangrijke regel: een schone en gezondere wereld: begin bij jezelf.
Dus uitsluitend bedrijven die aantoonbaar kunnen maken bij te dragen aan schone binnen- en of buitenlucht mochten mee gaan doen.

Ik ging zelf ook op zoek naar bedrijven en wat als een groene hobby (en persoonlijk verlangen naar schone lucht) begon werd een fulltime job halverwege 2020.
Afgelopen zomer was ik 2 jaar verder en zijn er bijna 150 bedrijven (partners) die jaarlijks meedoen met het planten van bomen.
Nederlandse bedrijven maar ook veel Belgische.

En omdat ik zelf bijna in België woon (en dus géén Hollander ben maar een Brabander) ligt mijn hart ook een beetje Zuidwaarts.
Daarom gaan de luchtzuiverende buitenfilterprojecten nu ook in België opgetuigd worden: omdat ik overal ter wereld iedereen meer schone lucht gun: groen en duurzaam.
Ken jij bedrijven (b.v. in de ventilatie) in België die dit mogelijk interessant vinden om te ondersteunen? Tag ze of stuur me een berichtje.