Pas als je je wortels kent en zuiver houdt kan je groeien

wortels boom schone lucht duurzaamheid en vergroening

“…..mag ik de order noteren?….” vraagt de verkoper in een meubelzaak.
“…..natuurlijk niet…” zegt Jeanine.

Afgelopen weken hebben Jeanine en Leo meerdere winkels bezocht op zoek naar gezonde meubels. Ze willen een duurzamer en gezonder huis creëren. Haar man heeft Astma en is erg gevoelig voor verontreiniging.
Laatst is hen geadviseerd alléén meubels in huis te nemen die géén vluchtige organische stoffen uitstoten. Die zijn giftig en slecht voor de gezondheid. Ze vraagt de verkoper naar de chemie die in de meubels zit en naar de VOC-waardes: “…nog nooit van gehoord….geen idee wat je bedoeld….”
Jeanine en Leo besluiten elders te gaan kijken.

Jeanine had zich eerder al verdiept in de vluchtige stoffen die meubels uitscheiden (uitdampen) en is enorm geschrokken dat het Überhaupt mag. Gewoon in Nederland.
“….je weet toch Jeanine, we zijn in Nederland erg goed in te praten over duurzaamheid, vergroening en schone lucht maar concreet doen we liever niks. Ja, als het direct geld in het laatje brengt….dan weer wel….” irriteert Leo zich.
Jeanine zucht eens diep en vraagt zich echt af: “..…juist door in te zetten op #duurzaamheid, #vergroening en #schonelucht maak je het verschil op concurrenten en wordt je onderscheidend? Toch?….”

Pas als je je wortels kent en zuiver houdt kan je groeien.