Rumst meet half jaar lang luchtkwaliteit

“………De gemeente Rumst en de Vlaamse Milieumaatschappij krijgen regelmatig klachten binnen van inwoners die klagen over prikkelende luchtwegen en geurhinder van onder meer een nabijgelegen steenbakkerij. Er is veel zwaar verkeer in de gemeente en een industriezone. “We willen weten wat het effect daarvan is op de luchtkwaliteit in onze gemeente. Meten is weten”, zegt waarnemend burgemeester Geert Antonio (N-VA).

“Door ons historisch steenbakkerijverleden hebben wij veel industriezones die dicht bij de woonkernen liggen.  Daarom gaan wij de komende zes maanden de luchtkwaliteit meten, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij.  Het meettoestel komt in het centrum van Rumst, vlak bij een industriezone waar zwaar verkeer voorbijkomt.”

“In het verleden is al geklaagd over de geur van een nabijgelegen steenbakkerij. Dat bedrijf heeft al heel wat stappen gezet en filterinstallaties geplaatst, maar wij willen nu het effect op de gezondheid kennen. Is er iets waarover we ons zorgen moeten maken? Dat willen we weten. We zijn ook blij dat de bedrijven eraan willen meewerken”, zegt de burgemeester.

Het meettoestel is een groot toestel dat in een container zit; die zal een half jaar lang in Rumst staan. “Eens de resultaten bekend zijn, wil de gemeente daarmee aan de slag en samen met de hogere overheid en de bedrijven bekijken welke maatregelen er genomen kunnen worden om de luchtkwaliteit te verbeteren”, besluit Antonio……..”

Rumst meet half jaar lang luchtkwaliteit

2 gedachten over “Rumst meet half jaar lang luchtkwaliteit

Reacties zijn gesloten.