Stof tot nadenken

Ik kijk naar buiten. Het is druiliger nat. Mijn gedachten dwalen terug naar de zomervakantie. Het is 15 juli en bloedheet in Frankrijk. Terwijl ik mijn hardloopschoenen aan doe, met 42 graden en een brandende zon, weet ik dat het weer een zweterige training gaat zijn. De meeste lokale Fransen komen bij van de nationale feestdag (14 juli). Zij pakken een lange siësta en ik ga een intervaltraining doen.
Omdat mijn lichaam een intervaltraining op gelijke ondergrond beter verteert dan een ongelijk bospad kies ik nu voor een weg langs het bos. Het is vandaag siësta dus weinig verkeer. Morgen vliegt het verkeer hier weer langs.

“…kssss…” hoor ik een paar meter verder. Het is een takje met felgroene blaadjes die uit een boom valt. Ik raap het op en wrijf met mijn vinger zacht over een blaadje en zie dat mijn vingertoppen grijs/zwart kleuren..
“…kijk…fijnstof” hoor ik mezelf zeggen. Hier kun je goed zien dat bomen de buitenlucht zuiveren van fijnstof en andere luchtvervuiling.
Het blijft mooi om de kracht van mijn werk hier in de praktijk te zien. Ook realiseer ik me weer dat het goed is dat Viridi Air uitsluitend met bedrijven samenwerkt die aan de bron bijdragen aan schone lucht.

Want vandaag is het misschien rustig op deze mooie bosweg…..morgen raast het verkeer hier weer.
Ga niet achterover leunen (!) doe er zelf eerst eens wat aan: draag bij aan schone lucht: met een product, dienst of bedrijfsbeleid!
“….‘stof’ tot nadenken toch?….”