Van alles wat je binnen krijgt mag je kritisch zijn. Eten en drinken: “ja tuurlijk”…maar dat is slechts 25% van het totaal….wat is die andere 75% dan?

vervuilde lucht - fijnstof - eten en drinken

(Deze post gaat over #fijnstof #vervuildelucht en #gezondheid) Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuws dat we gezond moeten eten/drinken en veel moeten bewegen. Zeker nu het nieuwe jaar is gestart: helemaal actueel. Ik zie kritische mensen (steeds meer) die heel graag willen weten wat ze eten. En dan bedoel ik dus de ingrediënten.

Laatst vertelde iemand me: “…alles waar palmolie in zit eet ik niet meer…”.
Zo’n opmerking roept vragen op. En dat is precies waar ik vrolijk van word.
Ik begin zelfs te lachen om zo’n opmerking (sorry).
“…hoezo doe je er zo luchtig over? Ik meen het palmolie is ongezond!….” kreeg ik letterlijk te horen.

En dat geeft me de kans om een punt te maken die ik niet goed begrijp. Dus zeg ik: “……jij bent dus duidelijk kritisch op wat je allemaal eet voor een optimale gezondheid? Heel goed. Doe ik ook. Maar wist je dat je in 24uur tijd veel meer gewicht aan lucht eet dan vaste of vloeibare voeding? Door te ademen eet je dagelijks 10-13 kilo lucht (!) en qua vaste en vloeibare voeding is het slechts 3,1 kilo….We mogen dus best wel wat kritischer worden over wat we inademen naast wat we eten of drinken. En aangezien we meer binnen dan buiten zijn: begin eens met de binnenlucht.….”

Heb jij hier ooit al eens over nagedacht?

Een gedachte over “Van alles wat je binnen krijgt mag je kritisch zijn. Eten en drinken: “ja tuurlijk”…maar dat is slechts 25% van het totaal….wat is die andere 75% dan?

Reacties zijn gesloten.