Ventilatie en luchtbevochtiging

ventilatie en luchtvochtigheid

“Ik gun ieder bedrijf een recordomzet. Echt. Maar ik voel nu helaas toch nattigheid en vertel je graag waarom!” Afgelopen zondag realiseerde ik me dat het allerlaatste wat ons deed denken aan de zomer weg is. Ook vogels trekken weg naar warme oorden. Het thuiswerken in de tuin of balkon is finito. Ik zie de eerste mensen al lopen met Labello-sticks en vraag me af waarom dat zo populair is, juist in de winter? Een vriendin antwoord me dat lippen droog worden van de koude, dat de lippen scheuren en een beetje Labello hier goed bij helpt. Dat antwoord zette me aan het denken. “Lippen worden droog door de koude”? Klinkt juist en haaks.

Ik vraag het een expert binnen de HVAC. Hij legt me uit dat de oorzaak te maken heeft met de luchtvochtigheid. “Die daalt in de winter. Zowel buiten als binnen wordt de lucht droger (zeker nu we EXTRA ventileren), daar zit het gevaar want er wordt géén extra bevochtiging toegepast”. Ik kijk omhoog en zie een donkere wolk komen.

ventilatiesysteem

“Ik voel nattigheid!”

“Klopt Jan-Joris, dat gaan we de aankomende maanden zeker krijgen. Droge lucht is namelijk de meest ideale conditie voor virussen. Pas dus extra luchtbevochtiging toe aangevuld met een luchtzuiveraar

Wist jij dat luchtbevochtiging de omstandigheden voor virussen minder aangenaam maakt?

Een gedachte over “Ventilatie en luchtbevochtiging

Reacties zijn gesloten.