Virussen worden via Fijnstof (luchtvervuiling) vervoerd en verspreid……

virussen en fijnstof of luchtvervuiling

Althans. Dat denken veel onderzoekers. En ik ook! Ik ben benieuwd of het RIVM dit meeneemt in het onderzoek naar relatie tussen Corona en luchtkwaliteit. We weten namelijk allang, door gezond verstand te gebruiken, dat mensen die in vervuild gebied wonen meer kans hebben op luchtweginfecties/-ziektes zoals corona. Er is daar immers geen gezonde lucht. Ik wil nieuwe inzichten en bewijs dat luchtvervuiling nog veel meer doet dan gezondheid schade toebrengen.

Fijnstof en luchtvervuiling

Al 10-tallen jaren wordt in het buitenland onderzoek gedaan naar transport van Virussen via Fijnstof. Er zijn hierover al heel veel relaties en verbanden gevonden. Bekend is dat virussen zich verspreiden via druppeltjes aerosols. Die zijn redelijk zwaar, dus vallen ze binnen 1,5m. Er is ook al bewijs dat zich richt op de lichte deeltjes in de lucht (fijnstof ofwel luchtvervuiling).

fijnstof

Het lijkt er steeds meer op dat fijnstof (luchtvervuiling) ook een ideale ‘taxi’ is voor virussen. En zo verspreidt een virus zich in een vervuild gebied mogelijk veel sneller en dan ook nog eens bij mensen die al kwetsbaarder zijn. Tot enkele km-ers ver kunnen virussen gaan. Ik ben benieuwd of het RIVM dit taxi-issue ook gaat onderzoeken. Hopende op meer schone lucht!

2 gedachten over “Virussen worden via Fijnstof (luchtvervuiling) vervoerd en verspreid……

  1. Pingback: Houtrookfilter

Reacties zijn gesloten.