Waarom is er zo vaak brand in een HORECA-zaak?

brandpreventie grootkeuken vetkanaalreiniging

Ik vind dat er best vaak een HORECA-zaak in brand vliegt. Hoe komt dat? Deze vraag leg ik weg bij één van onze partners ARS Cleaning die actief is met o.a. brandpreventie en vetkanaalreiniging:
“…in een #grootkeuken wordt veel gebraden, gebakken, gekookt,…enz. Daar komen dampen bij vrij. Een deel van de damp is vocht en een andere deel is vervuiling, waaronder vetten. Natuurlijk hangt er in vrijwel iedere grootkeuken een afzuigkap met afzuiging naar buiten (gefilterd of ongefilterd….). De vetten blijven echter plakken in het afzuigkanaal…..en die laag kan in een paar weken al vrij dik zijn. Vies, onhygiënisch (bevat ook schimmels en bacteriën) en bovendien loopt de luchtkwaliteit terug voor de medewerkers in de keuken. Vetten zijn een uitermate goede brandstof, zoals je wellicht al wist. Als er een vonkje (flamberen, elektrisch apparatuur, enz.) in het afzuigkanaal komt nemen de vetten direct vlam en binnen enkele minuten staat het hele pand in de brand. Wat veel mensen niet weten: verzekeringsmaatschappijen eisen in de polisvoorwaarden dat er een regelmatige reiniging van het vetkanaal of vetafzuigkanaal plaatsvindt om de risico’s op brand te verkleinen. Doe je dit niet wordt er bijna niks uitgekeerd…..”.

Woon je nabij een HORECA-zaak?

Laat hen eens contact opnemen met ARS Cleaning. Ook voor méér informatie uiteraard!